Τα πρότυπα του Ιντερνετ παράγουν μιμητές

Αναρτήθηκε από SavSidir 13 Απρ 2009

Σας παραθέτω ένα άρθρο όπως ακριβός το διάβασα στο έθνος online

«Η συνήθης διάγνωση για τους δράστες τέτοιων περιστατικών είναι παρανοειδείς καταστάσεις η κοινωνία εξορκίζει τον παρανοειδή και η ζωή συνεχίζεται χωρίς να αποκομίσουμε κανένα συμπέρασμα. Από τα πρώτα στοιχεία μπορούμε να συμπεράνουμε τα εξής:

Ο νεαρός αυτόχειρας και επίδοξος φονιάς είναι μετανάστης. Πιθανότατα έχει βιώσει τόσο καταθλιπτικά ισοδύναμα λόγω απώλειας προσώπων και καταστάσεων καθώς και παρανοειδή του τύπου ρατσισμού.

Επιπλέον τούτων, έπονται αντίστοιχα φαινόμενα ενδεχομένως λόγω συμπεριφοράς καθηγητών και συμμαθητών και της γενικότερης απομόνωσης από παρέες. Κατά συνέπεια, επιτείνεται το πρόβλημα του ανήκει σε κάποιο γκρουπ που τον αναγνωρίζει.

Γέφυρα σωτηρίας θα μπορούσε να αποτελέσει η ερωτική σχέση με την κοπέλα, αλλά και αυτή καταστρέφεται. Η απόρριψη δίνει το τελειωτικό χτύπημα, το βαρύ καταθλιπτικό φορτίο δεν αντέχεται και η βαθιά κατάθλιψη, όπως συμβαίνει πολλές φορές, επενδύεται παρανοϊκά.

Ο δράστης υπερβαίνει ομάδες, κοινωνία, οικογένεια, τον ίδιο τον Θεό, επιτίθεται, σκοτώνει και σκοτώνεται. Ήταν μόνος, παραμένει μόνος στο τραγικό εγχείρημα και μόνος περνάει στην αθανασία, όπως νομίζει. Δηλαδή, με άλλα λόγια, η επικίνδυνη στιγμή είναι όταν το αδιέξοδο που βιώνει διεγείρει τον αμετανόητο φθόνο του, άλλοτε προς άλλους άλλοτε προς τον εαυτό του, είτε και προς τους δύο.

Το Ίντερνετ, προϊόν και εργαλείο της παγκοσμιοποίησης, δρα σ' αυτές τις περιπτώσεις σαν καταλύτης.

Παράγει και αναπαράγει τέτοια πρότυπα, δίνει ώθηση στον μιμητισμό και, βεβαίως, αναφέρεται σε μοναχικούς (παγκοσμιοποιημένους) τύπους ανθρώπων. Όταν τα πρότυπα συναντήσουν το καταθλιπτικό υπόβαθρο παράγουν δράστες τέτοιων εγκλημάτων.

Αρα η παγκοσμιοποίηση δρα και ως υπόβαθρο (καταθλιπτικά - παρανοειδή φαινόμενα μοναξιάς) είτε ως προσκήνιο (Ίντερνετ).

Δυστυχώς, η καθημερινότητα της σύγχρονης ζωής είναι τραγική.

Απλώς μερικές φορές την ανακαλύπτουμε όταν γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων τραγικών περιστατικών».


ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΝΟΥΤΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ


ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr

Share/Save/Bookmark

Στην Αρχή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet