55 ώρες σε ένα ποδήλατο

Αναρτήθηκε από SavSidir 30 Μαΐ 2009

Ο παλαίμαχος ποδηλάτης θα διανύσει με το ποδήλατό του, χωρίς στάση, τη διαδρομή Τρίκαλα-Κωνσταντινούπολη-Τρίκαλα.
ΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΚΟΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΘΛΟ
Το 2006 ήταν ο άνθρωπος που είχε διανύσει την απόσταση Τρίκαλα - Αθήνα - Τρίκαλα χωρίς στάση. Το 2009 θα προβεί σε ένα ακόμη τολμηρό εγχείρημα, προσπαθώντας αυτή τη φορά να διανύσει με το ποδήλατό του τη διαδρομή Τρίκαλα - Κωνσταντινούπολη - Τρίκαλα και πάλι χωρίς στάση.
Πρόκειται για τον Τρικαλινό αθλητή, Στέλιο Βάσκο, παλαίμαχο ποδηλάτη της ΑΕΚ και επί σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδας, Μεσογειονίκη, Βαλκανιονίκη, και Παγκόσμιο Πρωταθλητή με τα χρώματα της Πυροσβεστικής.
Το 1980, ο Στέλιος Βάσκος, ενώ ήταν στο απόγειο της καριέρας του ήρθε στα Τρίκαλα, εδραιώνοντας επίσημα την αγωνιστική ποδηλασία με μεγάλες επιτυχίες και προσέφερε τα μέγιστα για την πόλη του.
Η προσπάθεια του, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει κοινωνικό σκοπό και συγκεκριμένα την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας, κυρίως όμως αφορά τα άπορα, ανήλικα παιδιά της Αφρικής.
"Θα είμαι -εξηγεί- για 55 ώρες πάνω σε ένα ποδήλατο. Σίγουρα, το εγχείρημα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά όταν κάποιος στη ζωή έχει πίστη γι' αυτό που θέλει να φέρει σε πέρας και ξεκάθαρο στόχο και σκοπό τότε τα καταφέρνει".
Ο Στέλιος προετοιμάζεται αγωνιστικά από τον περασμένο Φεβρουάριο, με καθημερινές προπονήσεις, που φτάνουν μέχρι και τις 9,5 ώρες και εκατοντάδες χιλιόμετρα σε ανηφορικές διαδρομές.
"Όταν πνεύμα και σώμα βρίσκονται σε αρμονική συνεργασία, τότε είναι πρόθυμα και ικανά για να πετύχουν αυτό που σε πολλούς φαίνεται ακατόρθωτο", εξηγεί.
Η όλη προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί με την άδεια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Η μοναδικότητα του εγχειρήματος θα υποστηρίζεται από τους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα", τοπικούς φορείς, δήμους, αθλητικά σωματεία, ενώ με την έλευση του αθλητή στην Κωνσταντινούπολη θα επιδιωχθεί και επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου θα λάβει και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
"Και αυτή ακόμα την ευλογία του Πατριάρχη θα προσπαθήσω να την πάρω χωρίς να κατέβω από το ποδήλατο, γιατί αμέσως θα πρέπει να ξεκινήσω το ταξίδι της επιστροφής στη χώρα μου", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το ερέθισμα να ασχοληθεί με την αγωνιστική ποδηλασία, το είχε από μικρή ηλικία και συγκεκριμένα το 1967, βλέποντας τυχαία έναν λαϊκό ποδηλατικό αγώνα στα Τρίκαλα με την επωνυμία "Χατζηπέτρια".
"Δυστυχώς, εκείνη την εποχή- εξηγεί- στα Τρίκαλα δεν υπήρχε σύλλογος που να ασχολείται με την αγωνιστική ποδηλασία και γι' αυτό το λόγο πήρε την απόφαση να κατέβει στην Αθήνα, όχι όμως με κάποιο μεταφορικό μέσο αλλά με το ποδήλατο του το οποίο δεν ήταν καν αγωνιστικό αλλά ένα διπλοσκέλετο βαρύ και ασήκωτο".
Το ταξίδι προς το όνειρο του μικρού τότε Στέλιου διήρκησε μιάμιση μέρα. Αφότου έφτασε στην Αθήνα και μετά, η προσπάθεια και η υπομονή για να διακριθεί σαν αθλητής ήταν τεράστια και έτσι κατάφερε να δημιουργήσει ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ, προσφέροντας πολλά στην Εθνική ομάδα, στην ΑΕΚ, καθώς και στα Τρίκαλα, την ιδιαίτερη πατρίδα του, που τόσο αγάπησε. "Ήμουν 16 και κάτι και κανείς δεν γνώριζε από την οικογένειά μου για αυτό το ταξίδι με ποδήλατο από τα Τρίκαλα προς την Αθήνα. Τελικά, το ταξίδι προς το όνειρο είχε θετικά αποτελέσματα για μένα τα επόμενα χρόνια", τονίζει, προσθέτοντας πως το ποδήλατο εκφράζει τα πιστεύω του και τις αξίες μιας ολόκληρης ζωής.
Η εκκίνηση του ταξιδιού προς το … όνειρο θα δοθεί στις 18 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, στο Δημαρχείο Τρικάλων, στις 12:00, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στις 20 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο και με πιθανή ώρα άφιξης στις 21:00.
Στο χώρο της εκκίνησης και του τερματισμού, τις ημέρες που θα διεξάγεται το εγχείρημα θα υπάρχει εκφωνητής, ο οποίος θα ενημερώνει τους θεατές.
Ο εξοπλισμός και η φανέλα του αθλητή, στην οποία θα αναγράφονται όλοι οι χορηγοί θα διατεθούν στο αθλητικό μουσείο Τρικάλων, όπου και θα εκτίθενται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share/Save/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet