Τα καλώδια ηλεκτροδότησης εμποδίζουν τις αγελάδες και τα ελάφια να προσανατολιστούν σωστά με βάση το γήινο μαγνητικό πεδίο, αποκαλύπτουν παρατηρήσεις των ζώων από το έδαφος αλλά και μέσω του Google Earth.

Η ερευνητική ομάδα που υπογράφει τη νέα μελέτη είχε ανακαλύψει πέρυσι, μελετώντας δορυφορικές φωτογραφίες που περιλάμβαναν κοπάδια, ότι τα ελάφια και οι αγελάδες ελευθέρας βοσκής τείνουν προσανατολίζουν το σώμα τους κατά τον άξονα Βορρά-Νότου.

Ήταν οι πρώτες ενδείξεις μαγνητικού προσανατολισμού σε είδη θηλαστικών πέρα από τα τρωκτικά, αναφέρει το LiveScience.com

Η ομάδα του Χάινεκ Μπούρντα και της Σαμπίν Μπέκαλ στο Πανεπιστήμιο Ντίσμπουργκ-Έσσης στη Γερμανία αποφάσισαν να συνεχίζουν την έρευνά τους εξετάζοντας την επίδραση των καλωδίων υψηλής τάσης, τα οποία διαταράσσουν γύρω τους το φυσικό μαγνητικό πεδίο.

Πράγματι, τα καλώδια κάνουν τα ελάφια και τα βοοειδή να στέκουν σε τυχαίες κατευθύνσεις. Επιπλέον, όσο πιο μακριά βρίσκεται ένα ζώο από τα καλώδια τόσο πιθανότερο είναι να διατηρεί τον σωστό προσανατολισμό στον άξονα Βορρά-Νότου.

Οι παρατηρήσεις επιβεβαιώνουν έτσι ότι τα ελάφια και οι αγελάδες προσανατολίζονται με βάση το μαγνητικό πεδίο και όχι με βάση άλλες ενδείξεις όπως η θέση του Ήλιου.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο έγκριτο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Share/Save/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet