Κίνημα Zeitgeist: πολίτες αντισταθείτε!

Αναρτήθηκε από SavSidir 12 Ιαν 2010

Όταν το 2007 ο Πίτερ Τζόσεφ, διαφημιστής στο επάγγελμα, δημιούργησε το διαδικτυακό του ντοκιμαντέρ με τίτλο Zeitgeist (Ζάιτγκαιστ) δεν θα μπορούσε να φανταστεί την δυναμική που θα προκαλούσε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου με τις ανατρεπτικές πληροφορίες που προέβαλε μέσω
αυτού.

Zeitgeist σημαίνει "το πνεύμα της εποχής" και αρχικά ξεκίνησε ως ένα ντοκιμαντέρ που στόχο είχε να αφυπνίσει τον μέσο πολίτη κάθε χώρας από τον λήθαργο της καθημερινότητας . Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει στοιχεία που - σύμφωνα με τους δημιουργούς του- αποδεικνύουν την αλήθεια σε μια σειρά από πλάνες :

ποιοι λυμαίνονται τους καρπούς των κόπων των πολιτών
τι κρύβεται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις,
ποιος διοικεί στην πραγματικότητα το Παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα,
τι κερδίζουν οι αμερικανικές κυβερνήσεις κάθε φορά που εκτοξεύουν έναν πύραυλο εναντίον άμαχου πληθυσμού πώς χειραγωγούν οι ισχυροί τους λαούς του κόσμου, μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα, άρτια σχεδιασμένο, ώστε να εξυπηρετεί μόνο αυτούς.

Το ντοκιμαντέρ ξεκίνησε ως μια απλή ιδέα στο διαδίκτυο, αποφεύγοντας την προβολή του από τα επίσημα συγκροτήματα κινηματογράφων με τα υψηλού κόστους εισιτήρια, αφού το ίδιο κατακεραύνωνε το σύστημα και τα εργαλεία του, δηλαδή το χρήμα.

Με την κυκλοφορία του στο διαδίκτυο κατάφερε να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο ρεύμα που βρήκε υποστηρικτές κάθε ηλικίας, κάθε εθνικότητας και φύλου και οποιασδήποτε κοινωνικής τάξης- αν και το τελευταίο φαντάζει κάπως οξύμωρο αφού το ντοκιμαντέρ εχθρεύεται το χρήμα.
200 εκατομμύρια και πλέον χρήστες του διαδικτύου όμως προχώρησαν σε ένα ακόμη πιο τολμηρό βήμα δίνοντας σάρκα και οστά σε μια ιδέα που προέκυψε από το ντοκιμαντέρ. Δημιούργησαν ιστοσελίδες και άρχισαν να ανταλλάσσουν ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς – ειρηνικά να αντισταθεί στο σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας, της θρησκείας, των τραπεζών και της πολιτικής διαφθοράς. Κατάφεραν μέσα σε λίγο καιρό να οργανωθούν και σήμερα προχωρούν σε άμεσες ενέργειες ενημέρωσης του κόσμου.

Τα επίσημα τμήματα του Zeitgeist ανά τον κόσμο αποτελούν άνθρωποι κάθε επαγγέλματος Κάθε ένας προσφέρει με τον τρόπο του εκείνο που το κίνημα έχει ανάγκη. "Δεν πρόκειται για ένα πολιτικό κίνημα ", μας εξηγούν οι φίλοι του ελληνικού επίσημου φόρουμ Zeitgeist , " ούτε και έχει βλέψεις να προκαλέσει ταραχές. Σκοπός όμως είναι η βελτίωση της ζωής μας σε ένα κόσμο που θα έχει μέλλον για τα παιδιά, ελεύθερο από την αιχμαλωσία του χρήματος, της εξουσίας, του δόγματος και των περιβαλλοντικών καταστροφών."

Περισσότερες πληροφορίες:
www.thezeitgeistmovement.gr
www.thezeitgeistmovement.com
pyles.tv
Share/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet