Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομη χρήση και συμπεριφορές στο Διαδίκτυο που φθάνουν στην Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Safeline, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφαλή χρήση του Internet στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που
παρουσιάστηκαν χθες κατά τη διάρκεια ημερίδας, ο αριθμός των καταγγελιών το 2009 έφθασε στις 1778, παρουσιάζοντας αύξηση 149% σε σχέση με το 2008 όταν οι καταγγελίες είχαν ανέλθει στις 715.

Γραμμή Βοηθείας
Παράλληλα, υψηλός χαρακτηρίζεται και ο αριθμός των 443 αιτημάτων που δέχτηκε η Γραμμή Βοηθείας 800 11 8000 15/ help@saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου κατά τους πρώτους 4 μήνες λειτουργίας της (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2009).

Το 41,53% των αιτημάτων ήταν για πληροφορίες και συμβουλές και το 24,38% για θέματα εξάρτησης, ενώ γενικότερα το προσωπικό της γραμμής χρειάστηκε να παραπέμψει στο safeline.gr και στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 66 αναφορές, ενώ 45 περιπτώσεις παραπέμφθηκαν στα ιατρεία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΜΕΥ για τους εφήβους με υπερβολική ενασχόληση στο Διαδίκτυο.Ένας σημαντικός αριθμός των καταγγελιών προς το Safeline εξακριβώθηκαν ως παράνομες. Από αυτές:

* Το 29% αφορά στην οικονομική απάτη μέσω διαδικτυακών αγορών.
* Το 20% αφορά στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
* Το 15% αφορά στην παιδική πορνογραφία.
* Το 16% αφορά στα παράνομα ηλεκτρονικά μηνύματα που σκοπό είχαν το phishing («ψάρεμα» προσωπικών δεδομένων με σκοπό την κλοπή οικονομικών στοιχείων).

Τέλος, αυξημένος ήταν και ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούσαν διαδικτυακά εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν μέσω των Συστημάτων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Networks).

imerisia.gr

Share/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

1 Σχόλια

  1. Unknown είπε:

    λογικο να συμβαινουν ολα αυτα..θα πρεπει να προσεχουμε παντα

    Posted on 17 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:52 π.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet