Ο λαός του Facebook δείχνει την οργή του

Αναρτήθηκε από SavSidir 10 Μαρ 2010

Ειρηνικότερη αλλά και πιο... οργισμένη. Και όμως συνδυάζονται αυτές οι δύο ιδιότητες, όταν μιλάμε για την αντίδραση των πολιτών μέσω Facebook.

Αν κάποτε έλεγαν ότι «η επανάσταση θα ξεκινήσει μεσημέρι, όταν σχολάνε οι εργάτες και ξυπνούν οι φοιτητές».


Σήμερα το μόνο σίγουρο είναι ότι απαιτείται ηλεκτρονικός υπολογιστής και σύνδεση στο Ιnternet για τη διοργάνωση της κοινωνικής αντίδρασης, έστω και online.

«Ενα εκατομμύριο υπογραφές για αγωγές στους υπουργούς που φέσωσαν την Ελλάδα» τιτλοφορείται το γκρουπ που ίδρυσε πριν από 15 ημέρες ο κ. Κώστας Πιστικός .

Ως την προηγούμενη Τετάρτη- ημέρα κατά την οποία ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα- το γκρουπ αριθμούσε λιγότερα από 60 μέλη. Από τότε όμως ως χθες, άγγιζαν πλέον τις 30.000!

«Σκοπός  μου είναι να γίνει επιτέλους κάτι  για να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τα σκάνδαλα που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας»  εξηγεί διαδικτυακά ο κ. Πιστικός.

«Δεν θα σταθούμε όμως  στο online γκρουπ. Στόχος μας είναι να κατατεθούν συλλογικές  αγωγές εναντίον πολιτικών» καταλήγει.

Μια «εναλλακτική οδό» στην αντιμετώπιση της κρίσης προτείνει το γκρουπ: «Φορολογήστε την Εκκλησία για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία».

Πιο δημοφιλές, με 84.124 μέλη, το γκρουπ «Υπογράψτε να φορολογηθεί και η Εκκλησία», ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινείται και εκείνο που έχει τίτλο «Αμεση και Ουσιαστική Φορολόγηση της Εκκλησίας», με 6.815 μέλη.

Οι μισθοί των βουλευτών και των υψηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων εξοργίζουν.

«Αν δεν έχετε λεφτά... μειώστε τους μισθούς των βουλευτών και τον αριθμό τους:45.000 ευρώ κάθε μήνα μάς κοστίζει ο καθένας » γράφει ο διαχειριστής του γκρουπ «Ναι στη μείωση του μισθού των βουλευτών», με 1.078 μέλη.

Οσο για αυτούς που αναρωτιούνται πόσο τοις εκατόν θα όφειλε να μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση για να εκτονωθεί η οργή του λαού, την απάντηση δίνει ένα άλλο γκρουπ: «Βασικός μισθός στους βουλευτές» είναι ο τίτλος του και αριθμεί ήδη... 3.385 μέλη!

«Αυτή θα είναι η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι και να ξεσπάσει ένα κύμα αντίστασης στο φαύλο σύστημα που μας θέλει όλους τους Ελληνες συνυπεύθυνους για τη λεγόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και τη δήθεν επίθεση στο ευρώ» γράφει ο διαχειριστής του γκρουπ «Θα κόψετε τον 14ο μισθό; Τότε 14 θα είναι οι μέρες σας!», το οποίο αριθμεί 532 μέλη.
tovima.gr
Share/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet