Έναν μάλλον πρωτότυπο τρόπο επέλεξε η Google να απαντήσει στα αιτήματα διαφόρων κυβερνήσεων του κόσμου για λογοκρισία περιεχομένου στο διαδίκτυο: δημιούργησε ένα νέο online εργαλείο το οποίο θα προβάλλει τα διάφορα αιτήματα αυτά, «ξεμπροστιάζοντας» τες.


Το νέο αυτό εργαλείο, το οποίο αποκάλυψε η Google χθες το βράδυ αποτελείται από ένα διαδραστικό χάρτη, ο οποίος δείχνει ποια κράτη έχουν προβάλλει αιτήματα λογοκρισίας είτε video στο YouTube, είτε περιεχομένου στην υπηρεσία αναζήτησης της Google, ή, ακόμη, έχουν ζητήσει τα προσωπικά δεδομένα χρηστών των υπηρεσιών της.

Πρόκειται για απάντηση τόσο στις κυβερνήσεις που προβάλλουν τα σχετικά αιτήματα, όσο και σε διάφορες οργανώσεις για προστασία προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι αμφισβητούν τις πιέσεις που δέχεται η Google από διάφορες κυβερνήσεις του κόσμου. Σημειώνονται, ακόμη, οι περιπτώσεις στις οποίες η αμερικανική εταιρεία συναίνεσε, ικανοποιώντας τα αιτήματα αυτά.

Τα στοιχεία που παρέχονται αφορούν τη χρονική περίοδο από 1η Ιουλίου 2009 έως το τέλος του ίδιου χρόνου και η εταιρεία ελπίζει ότι «μέσω μεγαλύτερης διαφάνειας θα καταπολεμήσουμε τη λογοκρισία.» Στην κορυφή της σχετική λίστας για υποβολή αιτήματος αφαίρεσης περιεχομένου βρίσκεται η Βραζιλία, και ακολουθούν οι Γερμανία, Ινδία, Αμερική, Νότια Κορέα και Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν παρέχονται σχετικά στοιχεία για την Κίνα, καθώς, όπως εξηγεί η Google, η χώρα θεωρεί τα αιτήματα αυτά ως κρατικά μυστικά. Αν συμπεριλαμβανόταν, πάντως, στη λίστα αυτή, σίγουρα θα βρισκόταν στην κορυφή.

Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, η οποία συχνά κατηγορείται για «κατασκοπεία» των χρηστών των υπηρεσιών της, δηλώνουν ότι στην πλειοψηφία τους τα αιτήματα αυτά είναι λογικά, καθώς αφορούν περιπτώσεις προβολής περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας ή αφορούν αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το νέο αυτό εργαλείο, όμως, δεν προβάλλει τα αιτήματα τα οποία έχουν υποβάλλει στην Google τόσο ιδιώτες, όσο και εταιρείες και μη-κυβερνητικοί οργανισμοί.

tvxs.gr

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet