Ανυπολόγιστη καταστροφή του Κόλπου

Αναρτήθηκε από SavSidir 7 Ιουν 2010

Πάνω από 12.000 βαρέλια έχουν συλλεχθεί από τον μηχανισμό απορρόφησης που έχει τοποθετήσει η BP στον Κόλπο του Μεξικού, για να περιορίσει όσο μπορεί την τεράστια οικολογική καταστροφή που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα από λόγω τις διαρροής του πετρελαίου.

Ο γενικός διευθυντής της BP, Τόνι Χάγιαρντ υποστήριξε στο BBC πως η εταιρεία μπορεί να αποκαταστήσει το φυσικό περιβάλλον του Κόλπου.

Τη στιγμή που μιλάμε, ο μηχανισμός απορρόφησης συλλέγει περίπου 10.000 βαρέλια (1,6 εκατομμύρια λίτρα) πετρελαίου την ημέρα", δήλωσε ο Τόνι Χέιγουορντ στο BBC1, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται "πιθανώς για το μεγαλύτερο μέρος" του πετρελαίου που διαρρέει από τα φρεάτια.

Ωστόσο, ο υπεύθυνος της ακτοβφυλακής που έχει οριστεί υπεύθυνος της επίβλεψης του έργου αποκατάστασης στον Κόλπο του Μεξικού, Ταντ Άλλεν δήλωσε στο CNN πως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από το πώς εξελίσσονται τα πράγματα.
Συγκλονιστικές εικόνες από το RTL:


Το πετρέλαιο στον Κόλπο του Μεξικού έχει απλωθεί σε μια ακτίνα 200 μιλίων (320 χλμ.) γύρω από τις κατεστραμμένες πετρελαιοπηγές και έχει χωριστεί σε χιλιάδες μικρές κηλίδες, δήλωσε ο Άλεν.

Το πετρέλαιο "έχει απλωθεί σε μια ακτίνα 320 χιλιομέτρων γύρω από την κεφαλή του φρέατος, όπου υπάρχει διαρροή αυτή τη στιγμή, και δεν είναι μια ενιαία κηλίδα", πρόσθεσε στο δίκτυο ABC.

"Πρόκειται κυριολεκτικά για εκατοντάδες χιλιάδες μικρές κηλίδες πετρελαίου", δήλωσε κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης εκπομπής "This Week", εξηγώντας ότι αυτές οι διάσπαρτες μακρόστενες κηλίδες πετρελαίου επιπλέουν στην επιφάνεια του κόλπου, περιπλέκοντας την προσπάθεια των συνεργείων να σταματήσουν το πετρέλαιο ώστε να μην φθάσει στις ακτές.

“Η διαρροή αυτή ήταν εγκληματική ενέργεια για το περιβάλλον” κατέληξε ο Άλλεν.

Οι διαρροές πετρελαίου δεν σταματούν:


www.cosmo.gr

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet