Η UNESCO: Ο Καραγκιόζης είναι Τούρκος

Αναρτήθηκε από SavSidir 14 Ιουλ 2010

«Ο Καραγκιόζης είναι Τούρκος»  απεφάνθη η Unesco επικυρώνοντας σχετική απόφαση υποεπιτροπής της η οποία απαρτιζόταν από εκπροσώπους έξι χωρών: της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» η εν λόγω υποεπιτροπή της Unesco είχε συνεδριάσει στο Άμπου Ντάμπι και είχε αποδεχθεί την εισήγηση που συνέταξε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, βάσει της οποίας τόσο ο Καραγκιόζης όσο και ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι.

Το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού δεν αντέδρασε στην απόφαση, αλλά περιορίστηκε στην επιφύλαξη της κας. Τέτης Νικολάου, διευθύντριας του τμήματος Νεότερου Πολιτισμού του υπουργείου, ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί άυλη φιγούρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Παράλληλα, ο ενώ ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην UΝΕSCΟ Γ. Αναστόπουλος δήλωσε ότι είχε συστήσει εδώ και καιρό στο υπουργείο Πολιτισμού να δηλώσει στην UΝΕSCΟ ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί τμήμα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση προκάλεσε τον προβληματισμό του υπουργείου, ενώ θεωρείται πως οι ελληνικές ενστάσεις στην «καταγωγή» του Καραγκιόζη θα γνωστοποιηθούν κατόπιν συμφωνίας με την Τουρκία.

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

1 Σχόλια

  1. Λάθος κάνουν. Εχουν έρθει στην Ελλάδα να δουν 300 καραγκόζηδες που έχουμε; Και ζωντανούς μάλιστα!

    Posted on 14 Ιουλίου 2010 στις 5:22 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet