Ερχεται ο «Σωσίας» του WikiLeaks

Αναρτήθηκε από SavSidir 10 Δεκ 2010

Μια νέα εταιρεία με την ονομασία Openleaks σχεδιάζει να «ανεβάσει» τον ιστότοπό της τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ένα μέλος της εταιρείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.

"Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία δυνατή, διαφανή πλατφόρμα για να υποστηρίξουμε τους πληροφοριοδότες (whistleblower), τόσο σε τεχνολογία, όσο και σε θέματα πολιτικής", δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με το άρθρο της Dagens Nyheter ανάμεσα στα μέλη του Openleaks είναι απογοητευμένα πρώην μέλη του WikiLeaks.

Στο μεταξύ, η νορβηγική εφημερίδα Dagsavisen αποφάσισε να δημιουργήσει στον ιστότοπό της έναν "καθρέφτη" του ιστότοπου WikiLeaks στο όνομα της ελευθερίας της πληροφόρησης, όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα σήμερα.

"Απόψε ανεβάσαμε στους σέρβερ μας όλα τα έγγραφα που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής ο WikiLeaks. Έτσι, οι αναγνώστες μας θα μπορούν να ψάχνουν μόνοι τους στα έγγραφα και να παίρνουν τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται από πρώτο χέρι", δήλωσε ο εκδότης της εφημερίδας Αρν Στραντ στον ιστότοπο dagsavisen.no.

"Οι προσπάθειες να ανασταλεί η λειτουργία του WikiLeaks αποτελούν επίθεση κατά της ελευθερίας της πληροφόρησης", εκτίμησε. "Η Dagsavisen κάνει σήμερα μία μικρή συνεισφορά ώστε ο WikiLeaks να μπορέσει να επιβιώσει της λογοκρισίας", προσθέτει η εφημερίδα στον ιστότοπό της.

Την Παρασκευή το πρωί ο WikiLeaks είχε 1.559 ιστότοπους "καθρέφτες".

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet