Ο κουτσός πρωταθλητής πάλης [Μάθημα ζωής]

Αναρτήθηκε από SavSidir 23 Μαρ 2011

Ανάπηρος από το ένα πόδι, ο 22χρονος Άντονι Ρομπλς από την Αριζόνα πάλεψε με την ψυχή του και κατόρθωσε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στην πάλη στο εθνικό κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA)

Με το ένα και μοναδικό του πόδι, ο 17χρονος Άντονι Ρομπλς στάθηκε το περασμένο Σάββατο στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν και κουτσός, ο Ρομπλς πάλεψε με την ψυχή του και κατόρθωσε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στην πάλη (κατηγορία 57 κιλών) στο εθνικό κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA).

Εκπροσωπώντας το Arizona State University, ο 22χρονος νίκησε στα σημεία τον προηγούμενο κάτοχο του τίτλου Ματ ΜακΝτόνοου της Αϊοβα και στέφθηκε πρωταθλητής ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια απολύτως νικηφόρα σεζόν (36 νίκες, καμία ήττα).

Γεννημένος χωρίς δεξί πόδι, ο Ρομπλς άρχισε να ασχολείται με την πάλη από «σπόντα», σε ηλικία περίπου 14 ετών, όταν ο μεγαλύτερος ξάδελφός του τον πήρε μαζί του σε μία προπόνηση. «Το συγκεκριμένο άθλημα το αγάπησα από την πρώτη στιγμή, με βοήθησε να ωριμάσω και να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», δηλώνει ο 22χρονος ο οποίος στην πορεία έμελλε να διακριθεί ως παλαιστής (έβδομος πέρυσι στο εθνικό κολεγιακό πρωτάθλημα και πρώτος φέτος) και να εξελιχθεί σε πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους.

«Μεγάλωσα σαν κανονικό παιδί, ναι μου έλειπε το ένα πόδι αλλά αυτό δεν θα με σταματούσε από το να κάνω οτιδήποτε ήθελα να κάνω», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ρομπλς ο οποίος ποτέ δεν θέλησε να του συμπεριφέρονται διαφορετικά λόγω της αναπηρίας του.

Όσο για το μέλλον, ο 22χρονος δηλώνει πως με την κατάκτηση του τίτλου έκλεισε για αυτόν ο κύκλος του πρωταθλητισμού στην πάλη και άρχισε ένα «νέο κεφάλαιο». Επόμενος στόχος του Ρομπλς είναι να γίνει ομιλητής ο οποίος θα εμπνέει, θα εμψυχώνει και θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη με τους λόγους του.



Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet