Ένας πίνακας που απεικονίζει γυμνή την Ευγενία Μανωλίδου πρόκειται να δημοπρατηθεί τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Τον έχει ζωγραφίσει ο πρώην σύζυγός της και αναμένεται να κάνει πάταγο, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

Μία δημοπρασία πίνακα που θα “ταράξει” το πολιτικό, τηλεοπτικό και καλλιτεχνικό στερέωμα! Ο “Συννεφιασμένος Οκτώβρης”, δημιουργός του οποίου είναι ο πρώην σύζυγος της Ευγενίας Μανωλίδου, Θεόδωρος Μανωλίδης, δημοπρατείται την Δευτέρα 16 Μαΐου στο ξενοδοχείο Electra Palace της Θεσσαλονίκης.

Απεικονίζει ένα ζευγάρι που ξαπλώνει γυμνό στο κρεβάτι του, ένα συννεφιασμένο πρωινό και σύμφωνα με όλους τους εκτιμητές η γυμνή γυναίκα μοιάζει εκπληκτικά (αν δεν είναι) με την σημερινή σύζυγο του Άδωνη Γεωργιάδη. Ο καλλιτέχνης αρνείται πεισματικά να πει ποιο είναι το ζευγάρι και αν η γυναίκα είναι πράγματι η Ευγενία Μανωλίδου.

Η δημοπρασία γίνεται από τον οίκο έργων τέχνης Hellenic Auctions και σύμφωνα με όσα είπε στον ΕΤ ο ιδιοκτήτης του Αθανάσιος Ευαγγελινός, πρόκειται για μία αριθμημένη μεταξοτυπία, πιστό αντίγραφο του έργου, που φέρει την αυθεντική υπογραφή του ζωγράφου.

Ο πίνακας δημιουργήθηκε το 1995, όταν δηλαδή ο Θεόδωρος Μανωλίδης παντρεύτηκε την νεαρά τότε Ευγενία Καραγιαννίδου και μετέπειτα Μανωλίδου. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 19:00 και το έργο “Συννεφιασμένος Οκτώβρης” θα είναι το 139ο και τελευταίο έργο που θα παρουσιαστεί. Κανείς δεν γνωρίζει αν η κυρία Μανωλίδου ενημερώθηκε για τη δημοπρασία κι ποια ήταν η αντίδραση της.

Ούτε για το αν θα επιχειρήσει να αγοράσει τον πίνακα, προκειμένου να μην πέσει στα χέρια κάποιου φανατικού θαυμαστή της.

Όπως και να έχει, δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο για την ελληνική κοινωνία να υπάρχει πίνακας που να απεικονίζει γυμνή μία τηλεοπτική περσόνα και ταυτόχρονα σύζυγο βουλευτή. Εφόσον, βέβαια η γυμνή γυναίκα είναι η κ. Μανωλίδου.

Ο γάμος του Θεόδωρου και της Ευγενίας Μανωλίδου διήρκεσε μόλις επτά χρόνια (1995-2002). Ο χωρισμός ήταν αρχικά ‘βελούδινος’ και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε κανονικό πόλεμο. Το ζευγάρι απέκτησε δυο παιδιά.

Το Μάρτιο του 2005, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ανέθεσε την επιμέλεια στην Ευγενία, αλλά το Εφετείο, το 2007, αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια στον πατέρα. Η υπόθεση εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο.

Ο Θεόδωρος Μανωλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. κοντά στον Γιάννη Μόραλη από το 1957 έως το 1961 και ακολούθως στην École des Beaux Arts στο Παρίσι (1961-1962). Το έργο του εντάσσεται στο χώρο του υπέρμετρου ρεαλισμού και επηρεάζεται από την τεχνική της βυζαντινής ζωγραφικής. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet