Το Παρακάτω μήνυμα μου το έστειλε κάποιος που ισχυρίζεστε ότι είναι από την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και προσπαθεί να με πείσει ότι ο λογαριασμός μου στην τράπεζα έχει παγώσει και με στέλνει κάποια link για να μπω να ρυθμίσω τον υποτιθέμενο λογαριασμό μου.
Φυσικά τα link τα απενεργοποίησα για ευνόητους λόγους

Διαβάστε το μήνυμα που μ’ έστειλαν...




Από: National Bank of Greece
Ημερομηνία: 18 Μαΐου 2011 3:37 μ.μ.
Θέμα: Ο λογαριασμός σας έχει παγώσει λόγω της τους ακόλουθους λόγους.
Προς:----------------------


Αγαπητοί πελάτες,
Τα αρχεία μας δείχνουν ότι η σύνδεση του λογαριασμού σας έχει παγώσει λόγω της
ακόλουθους λόγους.

Είσοδος σε δίκη με ανακριβείς πληροφορίες.

Ελλιπής ή ελλείποντα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Σας προτρέπουμε να αποκαταστήσει την Εθνική Τράπεζα σε απευθείας σύνδεση λογαριασμού αμέσως να αποτρέψει το κλείσιμο του λογαριασμού σας.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να αποκατασταθεί η Εθνική Τράπεζα ηλεκτρονικό λογαριασμό:

https://www.nbg.gr/wps/portal/LoginPageMap?loginPage=true

H πολιτική ασφάλειας που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω i-bank, διασφαλίζει το απόρρητο και απαραβίαστο των συναλλαγών και των προσωπικών σας στοιχείων με τις πιο προηγμένες και πρωτοποριακές μεθόδους:
         Η ελεγχόμενη πρόσβαση στα συστήματα της Τράπεζας προστατεύεται από την τελευταία τεχνολογία Firewall.
         Η ταυτοποίηση του χρήστη και η πρόσβασή του στο Internet Banking πραγματοποιείται με τον Κωδικό Χρήστη (UserID) και το Μυστικό Κωδικό (Password).  Ειδικά για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω τηλεφώνου (Phone Banking) η ταυτοποίηση του χρήστη γίνεται με τον εξαψήφιο, αριθμητικό Κωδικό Εισόδου (UserID)  και ένα Κωδικό μιας χρήσης που παράγεται από τη συσκευή i-code. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποτροπή εισαγωγής μη εξουσιοδοτημένου χρήστη στο σύστημα πιέστε 
Η διαχείριση παραμέτρων ασφαλείας, μέσω του Internet Banking, επιτρέπει στον χρήστη:
Να αλλάζει το Password, όποτε εκείνος επιθυμεί.
Να δεσμεύει το Password. 

Να κλειδώνει τη συσκευή i-code,  εάν την έχει χάσει.
Επιπλέον, για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας, το σύστημα ζητά αλλαγή Password κάθε δύο μήνες.  Ειδικά για τις επιχειρήσεις:
Η συσκευή i-code για Επιχειρήσεις παρέχει πρόσθετη διασφάλιση με χρήση PIN που ορίζει ο κάτοχος.

     Ο καθορισμός εξουσιοδοτημένων χρηστών (Θέσεων Εργασίας) στο Internet Banking, με διαφορετικές ευχέρειες και δικαιώματα πρόσβασης, «μεταφέρει» στο Internet Banking την εκπροσώπηση και τους περιορισμούς που υπάρχουν π.χ. στο Καταστατικό ή τον εσωτερικό Κανονισμό της επιχείρησης.
     Ο Διαχειριστής Θέσεων Εργασίας, καθορίζει και διαχειρίζεται τις ευχέρειες όλων των Θέσεων Εργασίας από οποιοδήποτε σημείο υπάρχει πρόσβαση στο internet, χωρίς τη διαμεσολάβηση της Τράπεζας. Επιπλέον, έχει πλήρη εποπτεία της χρήσης του Internet Banking, δηλ. των κινήσεων που γίνονται από τις Θέσεις Εργασίας.

© 2010  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Το email μου προς την Εθνική Τράπεζα:

Θέλω να σας ενημερώσω για ένα email που έλαβα, το προωθώ σε σας να το δείτε γιατί φαίνεται ως αποστολέας η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και σας παρακαλώ να με απαντήσετε
Δεν έχω κάνει κλικ σε κανέναν σύνδεσμο μέσα απ’ το mail γιατί το θεωρώ ύποπτο.

Διαβάστε τώρα την απάντηση της Εθνικής Τράπεζας

20.05.2011

Αξιότιμε πελάτη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το μήνυμα που λάβατε είναι πλαστό,  δεν απεστάλη από  την Τράπεζά μας  και  έχει  σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.  Τα συγκεκριμένα μηνύματα αποστέλλονται μαζικά  από κακόβουλους τρίτους και ζητούν από τυχαίους  χρήστες του διαδικτύου να καταχωρήσουν προσωπικά δεδομένα (κωδικούς, αριθμούς καρτών, προσωπικά στοιχεία) παραπέμποντάς τους (μέσω link) σε ιστοσελίδες φαινομενικά ίδιες με της Τράπεζάς μας.
Παρακαλούμε:

Βεβαιωθείτε ότι παραλαμβάνετε e-mail από το contact.center@nbg.gr αναζητώντας σε αυτό την ψηφιακή σήμανση (υπογραφή) που σας εγγυάται τον αποστολέα και το περιεχόμενο.
Μην απαντάτε σε e-mail που σας ζητούν προσωπικά σας στοιχεία. Διαγράψτε τα αμέσως.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη απαντήσει σε τέτοιου είδους μήνυμα και έχετε συμπληρώσει στοιχεία σας, επικοινωνήστε άμεσα με την 24ωρη τηλεφωνική υπηρεσία της Τράπεζας (Help Desk) στα τηλέφωνα: 181818 ή +3021048484848 και μη χρησιμοποιήσετε το Internet Banking της Τράπεζας πριν έλθετε σε επικοινωνία με τα παραπάνω τηλέφωνα.

Συνιστούμε  να υπάρχει στον υπολογιστή σας ένα ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς (antivirus), το οποίο  μπορεί να προστατεύσει από ιούς ή λογισμικά υποκλοπής (spyware).
Στην περίπτωση που λάβετε εκ νέου  παρόμοιο μήνυμα,  παρακαλούμε να μας το προωθήσετε.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η Τράπεζα φροντίζει διαρκώς για την ασφάλεια τόσο  των συστημάτων της, όσο και των Υπηρεσιών που προσφέρει.

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

Με εκτίμηση,

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Εργασίων & Εναλλακτικών Δικτύων (021)
Υποδιεύθυνση Υποστήριξης Contact Center (021-52-Γ)
Τηλ. επικοινωνίας : 210 4806750  / επιλογή 4 (διεπ. 76750 / 4)
Φαξ : 210 4806865 (διεπ. 76865)

Σχόλιο Savsidir:
Παρακαλώ προωθήστε αυτήν την ανάρτηση στα προφίλ σας στο facebook ή στο Twitter, όσο ποιο πολλοί το διαβάσουν τόσο καλύτερα είναι.

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

1 Σχόλια

  1. Κι εμένα μου έχουν στείλει ένα σωρό τέτοια μηνύματα!! Και ήξερα σίγουρα ότι είναι ψεύτικα οπότε τα διέγραφα. Ακριβώς τα ίδια με αυτό που αναφέρεις, με ακριβώς τα ίδια λόγια! Καλά που ρώτησες την τράπεζα. Να'σαι καλά, σ'ευχαριστούμε!

    Posted on 21 Μαΐου 2011 στις 10:18 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet