Την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Αυγούστου ξεκινά, σύμφωνα με όσα έχει εξαγγείλει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, η εφαρμογή του «εργόσημου».

Το «εργόσημο», θα αποτελεί στο εξής το μόνο τρόπο καταβολής των αμοιβών για περιστασιακή εργασία και στοχεύει στην ένταξη σε καθεστώς ασφάλισης των οικόσιτων εργαζομένων (καθαρίστριες, κηπουροί) ή εργατών γης, οι οποίοι εργάζονται μέχρι σήμερα ανασφάλιστοι και ο αριθμός τους υπερβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις 250.000.

Πρόκειται για «κουπόνι», το οποίο ο εργοδότης θα μπορεί να προμηθεύεται από 600 σημεία σε όλη τη χώρα, τράπεζες και ΕΛΤΑ, με το οποίο θα καταβάλει το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια ο εργαζόμενος θα μπορεί να το εξαργυρώνει. Στο μέλλον, η διανομή του «εργόσημου» θα μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ. Κατά την εξαργύρωση του «εργόσημου», θα παρακρατούνται οι εισφορές για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Το μόνο που απαιτείται είναι ο ΑΜΚΑ, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του εργοδότη και του εργαζόμενου. Από την εφαρμογή του μέτρου το υπουργείο Εργασίας προσδοκά επιπλέον έσοδα για τα Ταμεία, ύψους 300 εκατ. ευρώ το χρόνο.

ΟΓΑ Υπενθυμίζουμε ότι ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους υπηρεσιών πληρωμής, που επιθυμούν να συμμετέχουν στην υλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης και εξαργύρωσης του εργοσήμου, αποδεχόμενοι πλήρως και ανεπιφύλακτα τις τεχνικές προδιαγραφές - απαιτήσεις, όπως αυτές ορίζονται στην ανωτέρω απόφαση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, να υποβάλουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19/8/2011 αίτηση - δήλωση ενδιαφέροντος, η οποία θα κατατεθεί στον ΟΓΑ (οδός Πατησίων 30 όροφος 5ος γραφείο 507).

Η αμοιβή προς τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμής που θα συνάψουν σχετική σύμβαση καθορίστηκε σε ποσοστό 2% επί των ασφαλιστικών εισφορών των εργοσήμων που θα εξαργυρώνονται. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, στο τηλέφωνο 213-1519-227 και στο FAX: 210-3841214 Επιπλέον μέτρα Ωστόσο το εργόσημο δεν είναι το μοναδικό μέτρο που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ένα ακόμα μέτρο αφορά το νέο σύστημα εξέτασης των συντάξεων αναπηρίας με τη συγκρότηση νέων επιτροπών στις οποίες θα μετέχουν 1.000 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θα επιλέγονται με κλήρωση και θα είναι αμειβόμενοι. Τα έσοδα των Ταμείων από την εφαρμογή του εργόσημου υπολογίζονται στα 300 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ από το «ξεκαθάρισμα» των αναπηρικών το υπουργείο εκτιμά ότι θα εξοικονομηθούν 600 εκατ. ευρώ έως το 2015.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet