Φακοί επαφής από το μέλλον

Αναρτήθηκε από SavSidir 24 Νοε 2011

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της πολιτείας Washington κατάφεραν να αναπτύξουν ειδικούς φακούς επαφής, οι οποίοι ανοίγουν το δρόμο για τεχνολογικές εφαρμογές που μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Πρόκειται για φακούς που προβάλουν οπτικό περιεχόμενο με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χρήστης να έχει την εντύπωση ότι βλέπει κάτι μπροστά του.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πειράματα σε κουνέλια που δέχτηκαν με επιτυχία ένα απλό οπτικό ερέθισμα μέσω των ειδικών φακών. Οι ερευνητές λένε ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες στα πειραματόζωα.

Αν και τα έως τώρα αποτελέσματα των φακών αυτών είναι κάθε άλλο παρά εντυπωσιακά, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τεχνολογία αυτή ανοίγει το δρόμο για πολλές χρήσιμες εφαρμογές. Έτσι, ο κάτοχος των φακών θα μπορεί π.χ. στο μέλλον να βλέπει μπροστά του διάφορα χρήσιμα δεδομένα την ώρα που οδηγεί ένα αυτοκίνητο, ενώ θα είναι σε θέση να παρακολουθεί και τις ζωτικές ενδείξεις του σώματός του όταν οι φακοί είναι συνδεδεμένοι στους σχετικούς αισθητήρες. Φυσικά, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε μια τέτοια τεχνολογία στα video games.

Οι ερευνητές, βέβαια, λένε ότι θα χρειαστεί ακόμη αρκετός καιρός μέχρι να φτάσουμε σε αυτές τις εντυπωσιακές υλοποιήσεις. Το επόμενο βήμα είναι να ενσωματωθεί με επιτυχία ένα απλό κείμενο σε αυτούς τους φακούς, έτσι ώστε να μπορεί να το διαβάσει ο χρήστης. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να διαβάζουμε τα email μας με αυτό τον τρόπο.

Δύο είναι τα σημαντικότερα εμπόδια στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας. Πρώτον, η πηγή ενέργειας. Το prototype που υπάρχει αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο αν υπάρχει μια ειδική μπαταρία σε απόσταση λίγων εκατοστών. Δεύτερον, τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ευαίσθητα και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη για να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε πλήρως λειτουργικούς φακούς.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι εξελίξεις αυτές αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet