Η μουσική των Windows 95 δημιουργήθηκε σε Mac

Αναρτήθηκε από SavSidir 24 Νοε 2011

Αν χρησιμοποιήσατε για πρώτη φορά υπολογιστή στη δεκαετία του '90, θα θυμάστε έστω και αμυδρά την εισαγωγική μουσική των Windows 95. Πρόκειται για μια σύνθεση του διάσημου avant-garde μουσικού Brian Eno, ενός ανθρώπου που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ του Windows!

Ο πασίγνωστος Άγγλος συνθέτης παραχώρησε συνέντευξη στο BBC, κατά τη διάρκεια της οποίας ρωτήθηκε αν συνέθεσε τη μουσική των Windows 95 σε PC: "Όχι, την έγραψα σε Mac. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή μου PC. Δε μου αρέσουν τα PC", ήταν η αφοπλιστική απάντηση του Eno.

Όσο για το πώς κατέληξε στη συγκεκριμένη μουσική, ο Eno είπε ότι η Microsoft του έδωσε μια λίστα με 150 επίθετα που θα έπρεπε να τη χαρακτηρίζουν, όπως "συναισθηματική", "σέξι", "νοσταλγική" κ.α. Υπερβολικά μεγάλος αριθμός για λίγα δευτερόλεπτα μουσικής, αλλά κατά γενική ομολογία ο Eno έκανε καλή δουλειά.

Ο Eno ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '70, παίζοντας πλήκτρα στη μετέπειτα διάσημη μπάντα Roxy Music. Στη συνέχεια γνώρισε την καταξίωση για την προσωπική του δουλειά, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλά "ιερά τέρατα" του χώρου, όπως ο David Bowie, οι Talking Heads και οι U2.


Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet