Το ρίσκο είναι γένους θηλυκού!

Αναρτήθηκε από SavSidir 7 Δεκ 2011

Περισσότερο φιλόδοξες και έτοιμες να ρισκάρουν είναι οι γυναίκες επιχειρηματίες σε ένα γυναικείο περιβάλλον,δείχνει νέα έρευνα.

Η μελέτη του Εθνικού Πανεπιστημίου Αυστραλίας προκαλεί και, τελικά, ανατρέπει τη μακροχρόνια πεποίθηση ότι η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά, πιο συχνή στους άνδρες, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια του πανεπιστημίου Alison Booth, τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας και να προκαλέσουν αλλαγές στην επαγγελματική κατάρτιση των δυο φύλων, ενώ ενδέχεται να επηρεάσουν και τις εργασιακές δομές, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των δυο φύλων στο εργατικό δυναμικό.

Η έρευνα εξέτασε κατά πόσον οι τάξεις που φιλοξενούσαν φοιτητές του ίδιου φύλου θα είχαν επιρροή στη συμπεριφορά των φοιτητών σε σχέση με το κατά πόσο ήταν έτοιμοι να πάρουν κάποιο ρίσκο. Οι μαθητές χωρίστηκαν τμήματα γυναικών, σε άλλα μόνο ανδρών και τέλος σε μεικτά και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να επιλέξουν σε πραγματικά στοιχήματα μέσω λαχειοφόρων αγορών σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Το αποκλειστικά γυναικείο περιβάλλον βοηθά στην αύξηση της «αυτοπεποίθησης» και την αύξηση της δυναμικότητας του γυναικείου προσωπικού τους.

Η καθηγήτρια Booth, λέει ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να πάρουν αρκετό ρίσκο σε ένα μεικτό περιβάλλον επειδή εμποδίζονται από τις πολιτιστικές προσδοκίες για το πώς οι γυναίκες πρέπει να συμπεριφέρονται. Από τη στιγμή που τοποθετούνται σε ένα ενιαίο αποκλειστικά γυναικείο περιβάλλον, αυτή η αναστολή είναι μειωμένη.

Η καθηγήτρια Booth αναφέρει επίσης ότι η μελέτη εξηγεί κατά κάποιο τρόπο γιατί οι γυναίκες συχνά κατέχουν υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας που εξαρτώνται πάρα πολύ από τις επιδόσεις τους.
Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet