Στο αρχείο τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσο Παπαδάκη, το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεώργιου Σανιδά για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού δημοσίου.

Ο κ. Παπαδάκης επισημαίνει ότι δεν προέκυψε κανένα νέο στοιχείο σε βάρος του Γ. Σανιδά για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Διατυπώνει μάλιστα την άποψη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έπρεπε να ζητήσει εκ νέου από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου να διερευνήσει (βάσει του άρθρου 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας), εάν ο κ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε διαβιβάσει έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με το οποίο - χωρίς να λαμβάνει θέση - ζητούσε να ερευνηθεί εάν ο τέως εισαγγελέας του ΑΠ έχει διαπράξει ποινικά κολάσιμες πράξεις και εισηγούμενος, εμμέσως πλην σαφώς, να ερευνηθεί εάν ο Γ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Της ενέργειας αυτής του κ. Καστανίδη είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπή Μαν. Μπετενιώτη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης που του ζητούσε να πράξει τα δέοντα.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σανιδάς είχε κινήσει τη διαδικασία έρευνας για την υπόθεση του Βατοπαιδίου μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, είχε αρνηθεί πριν από δύο χρόνια να διαβιβάσει την δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

«Με εικασίες ή αόριστες αναφορές σε υπουργούς, χωρίς να συνοδεύονται από πραγματικά περιστατικά, δεν μπορούν να θεωρηθούν στοιχεία ικανά να πιθανολογήσουν την ύπαρξη ευθύνης υπουργού, που να δικαιολογεί την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή», είχε επισημάνει τότε ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη κατά το παρελθόν έχουν τεθεί στο αρχείο οι μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Γ. Σανιδά για την υπόθεση του Βατοπαιδίου από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ.

Στο αρχείο τέθηκε και η έρευνα που διεξήχθη από τη Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατόπιν παραγγελίας της Εξεταστικής Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδιο. Η Εξεταστική Επιτροπή προ εννεαμήνου περίπου είχε διαβιβάσει στην Βουλή όλες τις καταθέσεις που είχαν γίνει για την υπόθεση του Βατοπεδίου και έκαναν αναφορά στο πρόσωπο του Γ. Σανιδά.

Οι συνάδελφοι του τέως ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού αφού μελέτησαν το περιεχόμενο των καταθέσεων ενώπιον της Επιτροπής, κατέληξαν ότι δεν έχει διαπραχθεί καμία ποινικά κολάσιμη πράξη από τον κ. Σανιδά και αρχειοθέτησαν την υπόθεση.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet