Στηρίξτε τους Έλληνες...

Αναρτήθηκε από SavSidir 8 Απρ 2011

Την ώρα που χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις στενάζουν κάτω από το βάρος της πιο μεγάλης και αδυσώπητης οικονομικής κρίσης της σύγχρονης ιστορίας μας, εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε με νύχια και με δόντια τα ελληνικά προϊόντα. Αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, γιατί έτσι δίνουμε δουλειά σε Έλληνες. Μην περιμένετε κάποια «επίσημη οδηγία». Ας το κάνει ο καθένας μόνος του...

Επί σειρά ετών πιστεύαμε ότι τα σύνορα της Ευρώπης γκρεμίστηκαν, ότι δεν είχε σημασία αν μία εταιρεία είχε έδρα την Αθήνα, το Βερολίνο ή τη Ρώμη. Νομίσαμε, αφελώς, ότι γίναμε κάτι σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η κρίση απέδειξε ότι σφάλαμε. Στα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας μας δεν χρεώσαμε μόνο τη χώρα μας για να καταναλώσουμε ό,τι παρήγαγαν οι βιομηχανίες των φίλων και συνεταίρων μας. Την ίδια ώρα αποδημήσαμε πλήρως τη βιομηχανία μας, διαλύσαμε την αγροτική μας παραγωγή. Αν δεν κάνουμε λάθος, το 1980 καλύπταμε το 90% των αναγκών μας σε αγροτικά προϊόντα και σήμερα η σχέση αυτή έχει πλήρως αντιστραφεί.

Είναι αργά για δάκρυα κι οι διαπιστώσεις έχουν πλέον κουράσει. Είναι καιρός για δράση. Όχι, δεν θα αντιμετωπίσουμε ριζικά το πρόβλημα χρέους αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα. Θα σώσουμε όμως κάποιες θέσεις εργασίας κι αυτό είναι από μόνο του πολύ σημαντικό στις μέρες που ζούμε. Κι επιπλέον ίσως δώσουμε ένα κίνητρο σε ανθρώπους που θα ήθελαν να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης  της βιομηχανικής και της γεωργικής παραγωγής.

Υπάρχουν ελληνικά προϊόντα. Ακόμη! Ας αλλάξουμε καθημερινές συνήθειες. Δεν θα μας κοστίσει κάτι αν αγοράσουμε την ελληνική και όχι την ξένη μπύρα. Να στηρίξουμε την ελληνική και όχι την ξένη καπνοβιομηχανία. Να δώσουμε δουλειά στα ελληνικά καταστήματα. Ακόμη και με τις διακοπές μας, μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Αυτό το Πάσχα δεν είναι ανάγκη να πάμε στην Βουδαπέστη ή στην Κωνσταντινούπολη...

Θανάσης Μαυρίδης

Πηγή: www.capital.gr

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

1 Σχόλια

  1. 1. Το μπανεράκι δεν γίνεται να το υποστηρίζουν ΟΛΟΙ οι bloggers, αφού δεν έχουν ερωτηθεί για την ύπαρξη και τον σκοπό του.

    2. Για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας καλύτερα να ρίχνεται τις ευθύνες στους 300 της Βουλής κι όχι στον απλό έλληνα πολίτη, που κάνει το σκατό του παξιμάδι και αγοράζει φθηνιάρικα κινέζικα προϊόντα για να ζήσει αξιοπρεπώς.
    Και για να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία μιας και οι μισθοί συνεχώς μειώνονται, ας μειωθούν και οι τιμές στα ελληνικά προϊόντα ώστε να τα προτιμήσουμε. Δεν γίνεται να στηριχθεί η οικονομία μας με τις 3 κι 60 που βγάζει πλέον η πλειοψηφία των ελλήνων όταν τα προϊόντα πωλούνται σε διπλάσια και σε 3πλάσια τιμή. Δεν γίνεται η ελληνική φέτα να πωλείτε 9 ευρώ και την εισαγώμενη να την αγοράζουμε 3-4 ευρώ, για παράδειγμα.

    Μην ζητάτε το ακατόρθωτο όταν μάλιστα το πετρέλαιο θέρμανσης έχει φτάσει στα ύψη και οι περισσότεροι πηγαίνουν στο κοντινότερο βενζινάδικο και γεμίζουν 1 παγούρι με πετρέλαιο για να περάσουν 3-4 μέρες!

    Posted on 18 Ιανουαρίου 2012 στις 11:32 μ.μ.

     

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet