Δεν πληρώνω

Αναρτήθηκε από SavSidir 9 Σεπ 2010

Ξεκίνησε ως διαμαρτυρία για τα αυξημένα διόδια σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά εξελίσσεται σε μαζικό κίνημα, καθώς εκατοντάδες πολίτες πλέον αρνούνται να καταβάλουν τίμημα στους σταθμούς, θεωρώντας ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι δωρεάν για τους πολίτες

Όποιος έχει κινηθεί στο εθνικό οδικό δίκτυο σίγουρα έχει αγανακτήσει με τους νέους σταθμούς διοδίων που ξεφυτρώνουν από το πουθενά σαν νέο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει ο οδηγός λες και είναι ήρωας σε βιντεοπαιχνίδι, βλέποντας την τσέπη του να αιμορραγεί αφού και οι τιμές των διοδίων συνεχώς τραβάνε την ανηφόρα τη στιγμή που οι δρόμοι - καρμανιόλες καραδοκούν.

Με αυτή τη κατάσταση, λοιπόν, επόμενο ήταν οι πολίτες να αντιδράσουν, διατυμπανίζοντας  "φτάνει πια". Έτσι, μέσω του κινήματος αντίστασης "Δεν πληρώνουμε", το οποίο έχει βρει αρκετούς κοινωνικούς φορείς συμπαραστάτες, οι πολίτες  συσπειρώνονται, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία ήδη χιλιάδες είναι οι αγανακτισμένοι οδηγοί που αρνούνται να πληρώσουν τα τέλη στα διόδια υποστηρίζοντας ότι  οι δρόμοι πρέπει να είναι ελεύθεροι, διαμαρτυρόμενοι ότι "καλούνται να πληρώσουν τα έργα που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει και να συντηρήσει δωρεάν για όλους τους πολίτες του".

Ήδη η πρώτη σθεναρή αντίσταση του κινήματος άρχισε το 2008 από πολίτες που χρησιμοποιούσαν τη εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών και δεν άργησε να εξαπλωθεί παντού με τις κινητοποιήσεις να γενικεύονται το 2009, ενώ πριν λίγο καιρό συστάθηκε και το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Ενάντια στα Διόδια, στο οποίο συγκαταλέγονται όλες οι επιτροπές που υπάρχουν στη χώρα.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένονται μεγάλες κινητοποιήσεις. Ειδικότερα, στις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των επιτροπών στον Βόλο, και στις 26 στα Τρίκαλα. Παράλληλα,  στις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στην οποία θα συμμετάσχουν εργατικά κέντρα της περιοχής και μαζί με τις επιτροπές κατοίκων θα ιδρύσουν από κοινού μια καινούργια επιτροπή ενάντια στα διόδια, στο Μνημόνιο και στα οικονομικά μέτρα.

Τέλος και στις 11 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ, θα ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή από τα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, με τα τα αυτοκίνητα να σταματούν σε όλα τα διόδια που υπάρχουν στη διαδρομή και να τα ανοίγουν για τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι όποιος επιθυμεί να πάρει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα που τον αφορούν όπως τι επιπτώσεις αναμένεται να  έχει η άρνηση πληρωμής των διοδίων μπορεί επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα Ενάντια στα Διόδια. epitropesdiodiastop.blogspot.com


Συνέντευξη του Βασίλη Παπαδίπουλου στον ΣΚΑΪ για το κίνημα των διοδίων, την κινητοποίηση στη ΔΕΘ και το δεν πληρώνω.

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet