Στις 26 Μαρτίου 2010 πήρα ένα email με τίτλο «Προσοχή στο γάλα που αγοράζουμε» χωρίς να περάσει απ’ το μυαλό μου καθόλου ότι μπορεί να είναι φάρσα το ανάρτησα στο blog.

Μου πήρε 11 μέρες να καταλάβω ότι πρόκειται για συκοφαντική φάρσα και για τον λόγο αυτό έσβησα αμέσως την συγκεκριμένη ανάρτηση, και ευτυχώς που έλαβα ένα email από την εταιρεία VIVARTIA Α.Β.Ε.Ε. που ξεκαθαρίζει τα πράγματα.


Παρακάτω σας παραθέτω το κείμενο με τις θέσεις τις VIVARTIA A.B.E.E. αλλά και την Tetra Pak

Επίσημη θέση Ομίλου VIVARTIA

Εδώ και αρκετό διάστημα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα email, που αφορά στη συσκευασία γάλακτος και διαδίδει ανακρίβειες, που όχι μόνο δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις αλλά και ένα κλίμα ανασφάλειας στο καταναλωτικό κοινό.


Επειδή αυτό το θέμα αγγίζει όλους μας, θα θέλαμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι τα όσα αναφέρονται είναι ψευδή και αποτελούν ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του γάλακτος. Για την ορθή και έγκυρη ενημέρωσή σας παραθέτουμε την επίσημη απάντηση της εταιρείας μας που εξηγεί το θέμα των αριθμών στη βάση της συσκευασίας του γάλακτος αλλά και της απόσυρσης ληγμένων προϊόντων.


Ο αριθμός που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας των προϊόντων γάλακτος είναι ο αριθμός του γεµιστικού της μηχανής που εμφιαλώθηκε η συγκεκριμένη συσκευασία. Ο αριθμός αυτός είναι απαραίτητο να αναγράφεται στα πλαίσια του συστήματος ιχνηλασιμότητας που πρέπει να εφαρμόζεται από όλες ης εταιρείες,.


Το φρέσκο γάλα ΔΕΛΤΑ παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα το οποίο συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένες φάρμες σε όλη την Ελλάδα και παστεριώνεται στα 2 εργοστάσια µας στον Ταύρο Αττικής και στην Σίνδο Θεσσαλονίκης λίγες ώρες πριν διατεθεί στα καταστήματα. Κάθε συσκευασία φέρει πάνω της τον αριθμό ταυτότητας ο οποίος µας Επιτρέπει να γνωρίζουμε μέχρι και την φάρμα παραγωγής του γάλακτος που περιέχεται.


Όταν το γάλα φθάσει στην ημερομηνία λήξης του, αποσύρεται από τα καταστήματα, επιστρέφεται στην εταιρεία και στη συνέχεια αποστέλλεται στις χωματερές για καταστροφή ή σε μονάδες λιπασμάτων ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Τα πρωτόκολλα καταστροφής αποδεικνύουν στους τακτικούς Ελέγχους που γίνονται από τις κρατικές υπηρεσίες την απόλυτη εφαρμογή της διαδικασίας.


Η ποιότητα των προϊόντων µας και η ασφάλεια των ανθρώπων που καθημερινά τα επιλέγουν είναι άμεσο μέλημά μας και καθοδηγεί κάθε μας δράση. Έχει ιδιαίτερη σημασία για μας ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις επιστροφές, προστατεύοντος τον καταναλωτή από χρήση προϊόντων που έχουν λήξει.


Στηριζόμαστε και στη δική σας βοήθεια για να σταματήσουμε τις ανεύθυνες διαδόσεις που στοχεύουν στην υποβάθμιση της αξίας του γάλακτος. 

Επίσημη θέση Ομίλου Tetra Pak


Εδώ και αρκετό διάστημα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο µια αλληλογραφία σχετικά µε τη διαδικασία παστερίωσης του γάλακτος, όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και σε έναν αριθμό που βρίσκεται στο κάτω μέρος χάρτινης συσκευασίας Tetra Pak.

Όπως ήδη γνωρίζετε για τις συσκευασίες Tetra Pak, ο αριθμός αυτός τυπώνεται στο εργοστάσιο παραγωγής της χάρτινης συσκευασίας Tetra Pak. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω αριθμός (web lane number) τυπώνεται για λόγους ιχνηλασημότητας και επιτρέπει στην Tetra Ρακ να προσδιορίσει σε ποιο σημείο του εργοστασιακού ρολού παράγεται µια συγκεκριμένη συσκευασία.

Με τον τρόπο αυτό η Tetra Pak μπορεί να ελέγξει την παραγωγική διαδικασία και να διασφαλίσει ότι οι συσκευασίες που φτάνουν στον καταναλωτή είναι άριστης ποιότητας. Συνεπώς οι αριθμοί που βρίσκονται στο κάτω μέρος της χάρτινης συσκευασίας Tetra Ρακ δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση µε την επεξεργασία και την ποιότητα του προϊόντος που βρίσκεται στη συσκευασία.

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet