Η μεγαλύτερα σαλάτα του κόσμου στην νοτιότερη πόλη της Ευρώπης την Ιεράπετρα (βάρους πάνω από 12 Τόννους σε σαλατιέρα!!! 100 τετραγωνικών μέτρων) στις 19 Ιουνίου... και στις 20 Ιουνίου τοματοπόλεμος & χαμός!!!

Επτά (7) τόνοι ντομάτας , τρεις (3) τόνοι αγγούρια , δυο (2) τόνοι πιπεριάς, 1000 κιλά κρεμμύδια , 800 κιλά φέτα, 500 κιλά παρθένο ελαιόλαδο θα χρειαστούν και μαζί το κέφι και το μεράκι εκατοντάδων εθελοντών για να παρασκευαστεί η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ βάρους πάνω από 12 ΤΟΝΟΥΣ σε σαλατιέρα!!! 100 τετραγωνικών μέτρων.

Στη Νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, την Ιεράπετρα, το Σάββατο στις 19 του Ιουνίου δίπλα στη θάλασσα με θεά το απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού πελάγους Δήμος, Αγροτικοί και Πολιτιστικοί φορείς , πολίτες και επισκέπτες με κέφι τραγούδι χορό θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν το Ρεκόρ Γκίνες, για τη μεγαλύτερη σαλάτα (προηγούμενο ρεκόρ 10.200 κιλά - Ισραήλ).

Με προϊόντα της Κρητικής Γης , καλλιεργημένα με σύγχρονους τρόπους , πιστοποιημένα και υγειονομικά ελεγμένα , γευστικά και ολόφρεσκα , τεμαχισμένα από τις ξακουστές κρητικιές νοικοκυρές, φιλοδοξούν να αναδείξουν ότι σ’αυτόν το τόπο υπάρχουν και άνθρωποι που με κόπο και ιδρώτα παράγουν « καθαρά» ποιοτικά προϊόντα και τροφοδοτούν με αυτά τις αγορές όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και τη Ευρώπης.

Η όμορφη Ιεράπετρα στο νότο της Ευρώπης, ντυμένη στα «καλά της» περιμένει όλους , να γευματίσουν με τη μεγαλύτερη σαλάτα , να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου, και ιδιαίτερα να γευτούν τη φιλοξενία ενός τόπου που θεωρεί τον επισκέπτη φίλο και όχι πελάτη.

Όση από τη σαλάτα δε καταναλωθεί από τους παρευρισκόμενους θα διατεθεί σε ιδρύματα και απόρους.

Και για να δώσουν ένα άλλο τόνο στη διασκέδαση, την επόμενη στις 20 του Ιουνίου στην καρδιά της παραγωγής των πρώιμων κηπευτικών , στη Γρα Λυγιά, αναβιώνουν το παραδοσιακό έθιμο «τα ξεντοματιάσματα», ένα Ντοματοπόλεμο με τρελό κέφι και τις αντίπαλες ομάδες , με μοναδικό όπλο τις άφθονες ντομάτες (μη εμπορεύσιμες και μη βρώσιμες) , να συναγωνίζονται στην όμορφη τρέλα , αυτό που στη Κρήτη το λένε «κουζουλάδα»


Περισσότερα στο ierapetra.gr

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet