Τα πρώτα γυαλιά της Google, γνωστά ως Google Glass άρχισαν να διατίθενται στις ΗΠΑ, ένα μόλις χρόνο μετά την ανακοίνωσή τους στο Σαν Φρανσίσκο στο συνέδριο Google I/O. Δύο χιλιάδες άνθρωποι είχαν παραγγείλει την έκδοση Google Glass Explorer πριν την κυκλοφορία τους και από τις 15 Απριλίου 2013 παραλαμβάνουν τα γυαλιά τους σε κύματα.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά έγιναν γνωστά: κάμερα 16Mpixel, δυνατότητα λήψης βίντεο σε ποιότητα 720p, σε στιβαρό σκελετό one size. Η θέαση στο γυαλί του Explorer «θα είναι ευχάριστη», περιορίστηκε να δηλώσει η Google και όπως λέγεται μοιάζει να παρακολουθείς τηλεόραση HD 25'' από απόσταση 2,5 μέτρων, δηλαδή δεν θα εμφανίζονται οι πληροφορίες της «επαυξημένης» πραγματικότητας με πολύ μεγάλα γράμματα, αλλά τουλάχιστον θα είναι ευδιάκριτα.


Ο ήχος θα ακούγεται μέσω της αγωγιμότητας των οστών -όπως άκουγε μουσική ο Μπετόβεν- χωρίς ακουστικά. Με μια φόρτιση ημερησίως, τα Google Glass Explorer θα παραμένουν λειτουργικά όλη μέρα. Τα γυαλιά της Google θα επικοινωνούν ασύρματα μέσω Wi-Fi b/g με άλλες συσκευές και με Bluetooth μικρότερης εμβέλειας.

Η φόρτιση των γυαλιών θα γίνεται με ειδικό φορτιστή και μέσω καλωδίου microUSB. Τα γυαλιά είναι συμβατά και μπορούν να επικοινωνήσουν με οποιαδήποτε συσκευή Android φέρει την έκδοση 4.0.3 Ice Cream Sandwich ή μεταγενέστερη και το app MyGlass, που μπήκε ήδη στα ράφια του Google Play, για την ρύθμιση και την διαχείριση των γυαλιών. «Αν το κατεβάσετε και δεν έχετε Google Glass, θα χάσετε τον χρόνο σας.

Αν όμως κοιτάξετε τα screenshot, θα δείτε ένα αρκουδάκι με πιτζάμες, κι αυτό αξίζει τον χρόνο σας...», αναφέρει στην προθήκη του η Google Inc., παίζοντας με τον ενθουσιασμό των φίλων της τεχνολογίας...

Η Google έχει δημοσιεύσει ένα  βίντεο με το οποίο επιχειρεί να μεταφέρει την αίσθηση της χρήσης των πρωτότυπων γυαλιών της: μπορείς να πεις «Φωτογράφισε» για να τραβήξεις φωτογραφίες, ή record για να καταγράψεις βίντεο, και μάλιστα να το μοιραστείς online, ζωντανά. Οδηγίες πλοήγησης εμφανίζονται κυριολεκτικά μπροστά στο μάτι σου, υπαγορεύεις για να στείλεις μήνυμα, ή μεταφράζεις την φωνή σου. Λαμβάνεις τις κρίσιμες ενημερώσεις άμεσα, και κάνεις αναζήτηση με ερωτήσεις.

Δείτε το βίντεο:
Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet