Ένα ζευγάρι γυαλιά, χωρίς φακούς, τα οποία μπορούν να παρέχουν υπότιτλους σχεδιάστηκαν από την ιαπωνική εταιρεία ΝΕC.

Τα γυαλιά είναι εφοδιασμένα με ένα ακουστικό καθώς και ένα μικροσκοπικό μηχάνημα προβολής εικόνων, το οποίο μπορεί να προβάλει υπότιτλους στον αμφιβληστροειδή του
χρήστη.

Επίσης η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει μια έκδοση που θα μπορεί να παρέχει ταυτόχρονη μετάφραση και υπότιτλους μεταξύ ανθρώπων που δεν μοιράζονται την ίδια γλώσσα.

H καινοτόμα αυτή ανακάλυψη, με την ονομασία Tele Scouter (τηλεανιχνευτής),αρχικά προορίζονταν για υπαλλήλους στον τομέα των πωλήσεων.

Σύμφωνα με την NEC, το συγκεκριμένο εξάρτημα αρχικά σχεδιάστηκε ως επιχειρηματικό εργαλείο, που θα μπορούσε να βοηθήσει το προσωπικό στο τομέα των πωλήσεων, να έχει πληροφορίες, άμεσα εκπεμπόμενες στον αμφιβληστροειδή του,για το ιστορικό αγορών ενός πελάτη,την ώρα που θα συζητούσε μαζί του.

Όμως σύντομα διαπίστωσαν ότι μπορούν να πάνε ένα βήμα ακόμη πιο μακρυά, διευρύνοντας τις εφαρμογές του συγκεκριμένου εξαρτήματος και στον τομέα των μεταφράσεων.

Την ώρα που θα μπορούν να ακούν τη μετάφραση, μέσω του ακουστικού , που θα είναι εφοδιασμένα τα γυαλιά, ταυτόχρονα θα μπορούν να βλέπουν και τους υπότιτλους που θα προβάλλονται κατευθείαν στο μάτι τους.

Ο εκπρόσωπος της ΝΕC, Τακαγιούκι Όμινο, δήλωσε ότι τα μεταφραστικά γυαλιά, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε εμπιστευτικές συνομιλίες, όπου η παρουσία ενός μεταφραστή κρίνεται επίφοβη.

Το Tele Scouter αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το Νοέμβριο του 2010,χωρίς ωστόσο να δίνεται η δυνατότητα των υποτίτλων κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο 2011. Η τιμή για τριάντα ζευγάρια θα ανέρχεται στις 56 χιλιάδες ευρώ,ενώ στην τιμή δεν θα συμπεριλαμβάνεται το λογισμικό της μετάφρασης

Αναδημοσίευση από totefteri.blogspot.com
Share/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet