Και η καταστροφή συνεχίζεται.

Αναρτήθηκε από SavSidir 6 Ιουλ 2010

Σχεδόν τρεις μήνες έχουν περάσει από το ατύχημα στην εξέδρα Deep Water Horizon της BP και η διαρροή του πετρελαίου συνεχίζεται αδιάκοπα.

Θεωρείται η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ και πλέον είναι σαφές ότι η διαρροή κυμαίνεται από 30.000 έως 60.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, δηλαδή 4,8-9,6 εκ. λίτρα την ημέρα! Αρχικά η BP έκανε λόγο για 1.000 βαρέλια και λίγο αργότερα 5.000, την ώρα που η Greenpeace υπολόγιζε πάνω από 25.000 βαρέλια. Άλλωστε, από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά το ατύχημα, η Greenpeace έστειλε ομάδα στην περιοχή με σκοπό να συλλέξει υλικό και πληροφορίες για την καλύτερη και αμερόληπτη πληροφόρηση του κοινού.

Σύντομα στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού θα βρίσκονται δύο πλοία της Greenpeace (Arctic Sunrise & Esperanza) μαζί με επιστήμονες και ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνες για τις επιπτώσεις τις πετρελαιοκηλίδας στα οικοσυστήματα. Τα ευρήματα των επιστημονικών ερευνών θα δημοσιοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, η Greenpeace προσπαθεί να αποτρέψει τις γεωτρήσεις που επιδιώκει να κάνει η Shell σε θαλάσσιες περιοχές της Αλάσκας. Ακτιβιστές της Greenpeace τον προηγούμενο μήνα έγραψαν πάνω σε πλοίο της Shell που προοριζόταν για την Αλάσκα ‘Arctic Next?’, δράση για την οποία τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακούργημα. 

Στον Κόλπο του Μεξικού το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής είναι ανυπολόγιστο, ενώ είναι πολύ νωρίς να εκτιμηθούν όλες οι επιπτώσεις αφού νέα στοιχεία ανακαλύπτονται συνεχώς. Χαρακτηριστικά, επιστήμονες έχουν εντοπίσει ‘νεκρές ζώνες’ σε μεγάλες εκτάσεις γύρω από το σημείο της διαρροής στις οποίες τα ψάρια και όλη η υπόλοιπη θαλάσσια ζωή δεν μπορούν να επιβιώσουν. Αυτές οι νεκρές ζώνες έχουν δημιουργηθεί από υπερβολικά υψηλές ποσότητες μεθανίου που έχουν διαρρεύσει στη θάλασσα από το κατεστραμμένο πηγάδι και έχουν συντελέσει στην εξαφάνιση του οξυγόνου. Οι συγκεντρώσεις του μεθανίου σε αυτές τις περιοχές υπολογίζονται ότι είναι μέχρι και 100.000 φορές υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες μιας οικολογικής καταστροφής που σχετίζεται με την παραγωγή ενέργειας από ‘βρώμικες’ πηγές, δηλαδή τα ορυκτά καύσιμα. Η δε καύση τους για την παραγωγή ενέργειας, προκαλεί τις κλιματικές αλλαγές που είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη και την ίδια την ανθρωπότητα.

Η Greenpeace εδώ και δεκαετίες δίνει αγώνα για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τη στροφή σε μία ενεργειακή επανάσταση με βασικούς πυλώνες την παραγωγή καθαρής ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η Greenpeace απαιτεί από τις κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τις υπεράκτιες εξορύξεις και να λάβουν νομικά δεσμευτικές αποφάσεις για ταχεία μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσα στις επόμενες δεκαετίες, στα επίπεδα που επιτάσσει η επιστήμη.

Greenpeace

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

1 Σχόλια

 1. Την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ τους για πρόληψη-αντιμετώπιση καταστροφών, τη χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για ΦΟΡΟΕΞΟΝΤΩΣΗ των λαών, ώστε να συνεχίζουν να παρασιτούν, αλλά...:

  ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ σεισμοί-ηφαιστειακές εκρήξεις-νεφοκάλυψη-νεροποντές;
  Δημοκρίτειο: Γαλαξιακοί οι σεισμοί. Δηλ. είναι δείκτης αναστάτωσης του μάγματος, άρα και της πιθανότητας για ηφαιστειακούς χειμώνες:

  Οταν κοπάζει η «βροχή ηλεκτρονίων» γίνεται σεισμός
  Στο Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού και Διαστημικής στην Ξάνθη, ανακάλυψαν πως όταν μειώνεται σταδιακά η ηλεκτρονική καταιγίδα που «χτυπάει» τον «παρατηρητή» δορυφόρο τους, ακολουθούν σεισμικές δονήσεις
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&pubid=12958946#

  http://www.youtube.com/watch?v=08Yi4ogJ4Ns

  Posted on 8 Ιουλίου 2010 - 7:27 μ.μ.

   

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet