Την πρώτη διεθνή πτήση του πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρώτο αεροσκάφος που κινείται με ηλιακή ενέργεια, σε μία προσπάθεια να καταδειχτεί ότι η τεχνολογία είναι βιώσιμη και οι πτήσεις εφικτές.

Το Solar Impulse νωρίς το πρωί απογειώθηκε από την Ελβετία, στην περιοχή της Λωζάνης, με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Η διάρκεια της πτήσης ήταν περίπου 12 ώρες καθώς το αεροσκάφος πετά με 70 χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή δέκα φορές μικρότερη από τη μέση ταχύτητα ενός επιβατικού.

Όπως επισήμανε ένας από τους οργανωτές του εγχειρήματος και πιλότος του ηλιακού αεροσκάφους, η πρώτη διεθνής πτήση ήταν σημαντική και για να δοκιμαστεί η κίνηση μέσα σε τρεις περιοχές ελέγχου (Ελβετία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο). Πάνω από τις Βρυξέλλες μάλιστα περίμενε τη σειρά του για προσγείωση, όπως όλα τα επιβατικά.

Στο αεροσκάφος υπάρχουν 12.000 φωτοβολταϊκά στοιχεία, πολλά από αυτά βρίσκονται πάνω στο φτερά του που με άνοιγμα 63 μέτρα φτάνουν το άνοιγμα των φτερών ενός επιβατικού.

Το σχέδιο για την κατασκευή του αεροσκάφους ξεκίνησε το 2003 με προϋπολογισμό 90 εκατομμυρίων ευρώ και τη συνεργασία Ελβετών και Βέλγων μηχανικών.

Το Solar Impulse πέταξε για πρώτη φορά το 2010 ενώ τον Ιούλιο συμπλήρωσε 26 ώρες στον αέρα, το παγκόσμιο ρεκόρ. Η πτήση της Παρασκευής ήταν η πρώτη έξω από τα σύνορα της Ελβετίας.

Βίντεο από την πρώτη πτήση
Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet