Ερμού 1912
Πτώση επτά θέσεων στη λίστα των πιο ακριβών εμπορικών δρόμων του κόσμου σημείωσε μέσα σε ένα χρόνο η Οδός Ερμού, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα Μain Streets Αcross the World 2010 της διεθνούς εταιρείας Cushman & Wakefield.

Ο πιο εμπορικός δρόμος της χώρας μας βρέθηκε στη 19η θέση, ενώ πέρυσι ήταν στην 12η. Η εξέλιξη οφείλεται στην κατά 15,4% μείωση των ενοικίων στα καταστήματα της Ερμού, την ώρα που στην Ευρώπη η πτώση κινήθηκε γύρω στο 4,5%. (Φωτογραφία επάνω: Η Ερμού το 1912)

Ο ελληνικός δρόμος βρίσκεται αμέσως κάτω από την Οrchard Road στη Σιγκαπούρη και πάνω από την Βloor street στο Τορόντο. Έτσι, μεγάλωσε η απόσταση που χωρίζει την Ερμού από τον ακριβότερο εμπορικό δρόμο του κόσμου, την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, καθώς ο δημοφιλής αμερικάνικος δρόμος διατήρησε και φέτος την πρωτιά στην ακρίβεια των ενοικίων.

Στις περισσότερες αγορές διεθνώς τα ενοίκια κινήθηκαν ανοδικά. Η διαπίστωση δείχνει ότι τα αποτελέσματα είναι πιο αισιόδοξα από το 2009 όπου παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη πτώση ενοικίων παγκοσμίως τα τελευταία 25 έτη. Οι δρόμοι σε Λατινική Αμερική και Ασία εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση.
Αλλά και στην Ευρώπη καταγράφηκαν σημαντικές αυξήσεις με τη λονδρέζικη Νew Βond Street να περνά στην τρίτη θέση και να προπορεύεται πλέον των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, αποκτώντας τον τίτλο του ακριβότερου ευρωπαϊκού δρόμου. Τον ίδιο τίτλο στην Ασία εξακολουθεί να κατέχει η Causeway Βay στο Χονγκ Κονγκ, δεύτερος ακριβότερος εμπορικός δρόμος στον κόσμο.

Φέτος η μεγαλύτερη πτώση σε εμπορικό δρόμο παγκοσμίως καταγράφηκε στη Βουλγαρία όπου τα ενοίκια στην Αlexander Βatenberg στο Πλόβντιβ και στον δρόμο Αlexandrovska στο Μπουργκάς έπεσαν 50%. Στα Ηλύσια Πεδία της Γαλλίας η μείωση ήταν 9,5%, ενώ στην αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Στην 5η Λεωφόρο τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 23,5% και στη Νew Βond Street κατά 19,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στην Ευρώπη.
Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet