Το ανθρώπινο μάτι δεν είναι σε θέση να παρατηρήσει ορισμένα φαινόμενα που διαρκούν ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου. Γι' αυτό και ταινίες γυρισμένες σε slow motion, πάντα κερδίζουν το ενδιαφέρον.

Για τους επιστήμονες στο MIT, η παρατήρηση μιας σταγόνας που χτυπάει κάποια επιφάνεια ή η έκρηξη ενός καρπουζιού φαίνεται πως δεν αρκούν, παρατηρούν τη διάδοση των φωτονίων. Πως;

Μια ομάδα επιστημόνων από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, παρουσίασε πριν λίγες ημέρες το νέο της δημιούργημα. Μια κάμερα που καταγράφει την εικόνα με τέτοια ταχύτητα που επιτρέπει την παρατήρηση συγκεκριμένων φωτονίων και το πως αυτά αντανακλώνται από επιφάνειες.

Το μηχάνημα μειώνει την ταχύτητα του φωτός χάρη στην εγγραφή ενός τρισεκατομμυρίου καρέ το δευτερόλεπτο με τη χρήση 500 αισθητήρων!

Ο Andreas Velten, από το ΜΙΤ τονίζει πως «δεν υπάρχει τίποτα ταχύτερο επί Γης απ' αυτή την κάμερα».

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται με τη χρήση της νέας συσκευής, η αξία της οποίας εκτιμάται στις 250 χιλιάδες δολάρια.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η ταχύτητα με την οποία κινείται το φως στο κενό είναι 299.792.458 μέτρα το δευτερόλεπτο.


Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet