Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και οι ισχυροί άνεμοι λίγο πριν από την άφιξη του κυκλώνα Ισαάκ έκαναν τον ποταμό Μισισιπή να κυλά ανάποδα για 24 ώρες, ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.


Στην αποκορύφωση του φαινομένου την Τρίτη, η στάθμη του ποταμού ανέβηκε κατά 3 μέτρα και η ροή του έφτασε τα 5.200 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο με κατεύθυνση προς την ενδοχώρα.

Σε κανονικές συνθήκες, η ροή είναι περίπου 3.500 κυβικά ανά δευτερόλεπτα προς την αντίθετη κατεύθυνση, αναφέρει η αμερικανική υπηρεσία.

Τα όργανα μέτρησης της στάθμης που έχει εγκαταστήσει στην κοίτη η USGS έδειξαν ότι η αντιστροφή της ροής έφτασε μέχρι το Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, περίπου 150 χιλιόμετρα από τις εκβολές του Μισισιπή στον Ατλαντικό.

«Η αντιστροφή της ροής του Μισισιπή είναι μία μόνο ένδειξη της ακραίας ισχύος του Ισαάκ» σχολίασε η διευθύντρια της USGS Μάρσια ΜακΝατ. «Αν και τέτοια συμβάντα είναι εφήμερα, αποτελούν ακόμα μια υπενθύμιση ότι πρέπει να σεβόμαστε τις προειδοποιήσεις για κυκλώνες» επισήμανε.

Την ώρα όμως που η στάθμη του Μισισιπή ανέβαινε και η ροή του αντιστρεφόταν, η στάθμη έπεφτε σε άλλα, μικρότερα ποτάμια που εκβάλλουν στις ακτές της Λουιζιάνα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνεμοι του κυκλώνα ακολουθούν μια κυκλική πορεία: καθώς ο άνεμος έπνεε προς τα νοτιοδυτικά ανάγκαζε το νερό να χυθεί από τα ποτάμια στη θάλασσα, όταν όμως ολοκλήρωνε τον κύκλο και έπνεε πίσω προς τα βορειοανατολικά ωθούσε το νερό από τη θάλασσα προς την ενδοχώρα.

Η ροή του Μισισιπή είχε αντιστραφεί και στη διάρκεια του κυκλώνα Κατρίνα, οπότε η άνοδος της στάθμης έφτασε τα 4 μέτρα.

tech.pathfinder.gr

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet