Η τεχνολογία συχνά κατηγορείται ως ψυχρή και απάνθρωπη, αλλά, μερικές τουλάχιστον φορές, είναι ακριβώς το αντίθετο, όπως στην περίπτωση μιας βρετανής μητέρας, η οποία, χάρη στο Google και το Facebook, μπόρεσε να επανενωθεί με τον εξαφανισμένο επί 27 χρόνια γιό της, ο οποίος είχε «απαχθεί» από τον ούγγρο πατέρα του, όταν το ζευγάρι χώρισε.
Όλα έγιναν όταν η βρετανή αδελφή του εξαφανισμένου, η οποία ζούσε με την μητέρα της, έβαλε στο Google για αναζήτηση το όνομα του αδελφού της και αμέσως προέκυψε το προφίλ του στο Facebook!
O Γκάβιν Πάρος είχε «απαχθεί» από τη Βρετανία, όταν ήταν μόλις τριών ετών, το 1982, και είχε μεταφερθεί κρυφά από τον χωρισμένο πατέρα του στην Ουγγαρία, σύμφωνα με τη Daily Mail. Η μητέρα του παιδιού, σήμερα 62 ετών, είχε χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα να τον ξαναδεί, ώσπου η μικρότερη αδελφή κάλεσε…το ιππικό της τεχνολογίας για βοήθεια.
Μετά την ανακάλυψη της ιστοσελίδας του εξαφανισμένου στο Facebook, η μητέρα και η κόρη της ήλθαν σε επαφή με τον 30χρονο σήμερα Γκάβιν. Μετά την ανταλλαγή των πρώτων e-mail, ο χαμένος γιός πήγε στη Βρετανία από τη Βουδαπέστη και συναντήθηκε με την οικογένειά του.
Όμως επειδή ο Γκάβιν ξέρει μόνο ουγγρικά, η επικοινωνία ήταν δύσκολη, αλλά και πάλι επιστρατεύθηκε η τεχνολογία και η συζήτηση έγινε με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού μετάφρασης.
Όπως είπε ο ίδιος, μετά το θάνατο του ούγγρου πατέρα του πριν τρία χρόνια, προσπαθούσε κι αυτός να βρει την οικογένειά του στην Αγγλία, αλλά οι προσπάθειές του σκόνταφταν, μεταξύ άλλων, στην παντελή έλλειψη γνώσης των αγγλικών. Έπεσε κυριολεκτικά από τα σύννεφα, όταν κατάλαβε ότι το προφίλ του στο Facebook οδήγησε στην «ανακάλυψη» του από τη βρετανή αδελφή του.

Πηγή: enet.gr

Share/Save/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet