Παπούτσι με GPS για ασθενείς με Αλτσχάιμερ

Αναρτήθηκε από SavSidir 9 Ιουν 2009

Ένα ζευγάρι παπούτσια διαφορετικά από τα άλλα αναπτύσσουν από κοινού μια εταιρία κατασκευής υποδημάτων (η Aetrex Wordlwide) και μια εταιρία τεχνολογίας (η GTX Corp). Τα παπούτσια έχουν μια ενσωματωμένη συσκευή γεωεντοπισμού (GPS), ώστε να μην χάνονται ποτέ τα ίχνη των ηλικιωμένων που πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

H τεχνολογία επιτρέπει το διαρκή εντοπισμό του ατόμου που φορά τα παπούτσια, με απόκλιση το πολύ δέκα μέτρων, οπουδήποτε στον πλανήτη.

Όπως δήλωσε ο Άντριου Καρλ, καθηγητής στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, που είναι τεχνικός σύμβουλος στο πρόγραμμα, το 60% περίπου των ασθενών με Αλτσχάιμερ υπολογίζεται ότι θα χαθούν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους και πολλοί περισσότερες φορές.

Η ενσωμάτωση μιας συσκευής GPS στα παπούτσια θεωρείται σημαντική, επειδή οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ τείνουν να βγάζουν από πάνω τους αντικείμενα που δεν τους φαίνονται οικεία, όμως το να ντύνονται, είναι μια από τις τελευταίες μορφές μνήμης που κρατάνε.

Σύμφωνα με την αναπτυσσόμενη τεχνολογία, ένας αόρατος «γεω-φράχτης» θα τοποθετείται γύρω από το σπίτι του ασθενούς και, σε συνεργασία με την υπηρεσία ψηφιακών χαρτών Google Map, ένα σήμα συναγερμού θα στέλνεται σε ένα καθορισμένο κινητό τηλέφωνο ή σε έναν υπολογιστή, κάθε φορά που το προκαθορισμένο «σύνορο» παραβιάζεται από τον ασθενή, ο οποίος αρχίζει να περιπλανιέται.

Τα παπούτσια με GPS θα επιτρέπουν στους συγγενείς του ασθενούς να τον εντοπίζουν με ένα «κλικ» του ποντικιού του υπολογιστή τους. Οι δοκιμές στο νέο προϊόν θα αρχίσουν στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Πηγή: enet.gr

Share/Save/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet