Απίστευτο και όμως τηλεοπτικό

Αναρτήθηκε από SavSidir 29 Αυγ 2009

Το παρακάτω άρθρο μου έκανε μεγάλη εντύπωση , είναι ένα πολύ καλογραμμένο άρθρο και σας το παραθέτω όπως ακριβός το πήρα από την kathimerini.gr της Mαριαννας Tζιαντζη
Μερικές φορές κάποιες ειδήσεις από τον κόσμο της τηλεόρασης μας αφήνουν άφωνους. Αυτό το καλοκαίρι τέσσερις ήταν οι εξωφρενικές ειδήσεις από τον πάτο του διεθνούς τηλεοπτικού βαρελιού, ειδήσεις που δείχνουν ότι πάντα υπάρχουν και χειρότερα.

Πρώτη, η αναγγελία ενός ιδιωτικού τουρκικού καναλιού, του Κanal T, να προβάλει εκτός από το πολυσυζητημένο «ριάλιτι προσηλυτισμού» και ένα ριάλιτι με ζώα. Δέκα διαφορετικά αρσενικά και δέκα θηλυκά ζώα κλείνονται σε ένα στούντιο - φάρμα, ενώ δεκάδες κάμερες και μικρόφωνα παρακολουθούν τις συνήθεις δραστηριότητές τους. Η σεξουαλική ζωή των ζώων σε απευθείας σύνδεση. Οποια ζώα ζευγαρώσουν πρώτα κερδίζουν δωρεάν τροφή για ένα χρόνο, κομμωτήριο και κτηνιατρική περίθαλψη. Ο, τι είναι καλό για τους ανθρώπους, όπως το «Βig Brother», φαίνεται ότι είναι καλό για όλο το ζωικό βασίλειο.

Από το ριάλιτι με ζώα περνάμε στα ριάλιτι με δολοφόνους. Μπάτε σκύλοι, αλέστε. Στις 20 Αυγούστου το αμερικανικό ριάλιτι (ή μάλλον dating show, δηλαδή τηλεπροξενιά) «Megan Wants a Millionaire» ακυρώθηκε κακήν κακώς, γιατί ένα παίχτης του θεωρήθηκε βασικός ύποπτος για τον φόνο της πρώην συζύγου του που το πτώμα της βρέθηκε ακρωτηριασμένο κάπου στην Καλιφόρνια. Την περασμένη Κυριακή βρέθηκε και το πτώμα του παίχτη, ο οποίος είχε καταφύγει στον Καναδά όπου και αυτοκτόνησε. Παλιότερα ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση για κακοποίηση μιας άλλης γυναίκας. Το σοκαριστικό δεν είναι ότι μέσα στους χιλιάδες παίχτες των ριάλιτι μπορεί να βρεθεί κάποιος σκάρτος, αλλά η ευκολία και τα κριτήρια με τα οποία τα κανάλια διαλέγουν τους «μικρούς ήρωες της καθημερινότητάς μας». Ψυχάκηδες, ψωνάρες, ανισόρροποι, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να παράγουν θέαμα.

Εκτός από το αυθόρμητο, υπάρχει και το οργανωμένο τηλε-έγκλημα, το Τηλεοπτικό Γραφείο Δολοφονιών ΕΠΕ. Στη Βραζιλία ο Γουάλας Σούζα, παρουσιαστής του «Canal Livre», μιας εκπομπής «αποκαλύψεων», κατηγορείται ότι οργάνωσε τη δολοφονία τουλάχιστον πέντε ατόμων του υποκόσμου με σκοπό την άνοδο της τηλεθέασης του σόου του. Τα συνεργεία του Γουάλας (πρώην αστυνομικού και νυν βουλευτή) έφταναν στον τόπο του εγκλήματος πριν από την αστυνομία. Η εκπομπή έχει ακυρωθεί και περιμένουμε αν η δίκη θα δείξει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πιο ακριβή από την τηλεθέαση.

Τέλος, τον Αύγουστο μάθαμε ότι η αστυνομία του Αζερμπαϊτζάν ανέκρινε τους τηλεθεατές που στον φετινό διαγωνισμό της Εurovision έδωσαν μέσω televoting 43 ψήφους στο τραγούδι της Αρμενίας με την οποία η χώρα βρίσκεται στα μαχαίρια λόγω της διαφιλονικούμενης περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Να λοιπόν που υπάρχει και αντεθνική γιουροβιζιονική ψήφος! Δημοκρατία είναι να σου χτυπούν το κουδούνι τα χαράματα και να ξέρεις ότι είναι ο γαλατάς, έλεγαν κάποτε. Ομως οι καιροί αλλάζουν. Φαίνεται ότι σήμερα δημοκρατία είναι να ψηφίζεις το τραγούδι του «εχθρού» και να ΜΗ σε καλούν στη ΓΑΔΑ για ανάκριση.
Πηγή: kathimerini.gr

Share/Save/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet