Σας παραθέτω μια ιστορία που προκάλεσε σε άλλους γέλιο και σε κάποιους άλλους ντροπή.
Φοβερή ποδοσφαιρική απάτη ξεσκεπάστηκε πριν λίγα 24ωρα στη γειτονική Βουλγαρία, με τη Λέφσκι Σόφιας να είναι το θύμα της. Το αποτέλεσμα αυτής, ήταν η Λέφσκι να χάσει στο ντέρμπι του προηγούμενου Σαββάτου με την «αιώνια» αντίπαλο ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Πάμε να δούμε πως έγιναν τα πράγματα.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν στα γραφεία της Λέφσκι έφτασε ένα φαξ από την Πρωταθλήτρια Ρωσίας, Ρουμπίν Καζάν, με αίτημα να παραχωρηθούν από την πλευρά των Βούλγαρων οι τέσσερις καλύτεροι παίκτες τους, έναντι αδράς οικονομικής αμοιβής. Ζητούσαν λοιπόν να αγοράσουν τον Βούλγαρο Ζίφκο Μιλάνοφ με πάνω από 1.000.000 ευρώ, τον Σκοπιανό Ντάρσκο Τασέφσκι με το ίδιο ποσό, και τους Ζε Σοάρες (Βραζιλία) και Γιουσέφ Ραμπέχ (Μαρόκο) με λίγα λιγότερα από το ένα εκατομμύριο, χρήματα.

Την επόμενη μέρα έκανε την εμφάνιση του στα γραφεία της ομάδας, ένας παντελώς άγνωστος, παράγοντας της Ρουμπίν, που με λίγα λόγια εξήγησε το λόγο για τον οποίο οι Ρώσοι ήθελαν οπωσδήποτε αυτούς τους παίκτες.

Σύμφωνα με τον υποτιθέμενο παράγοντα η ρωσική ομάδα είχε εξοντωθεί από τον ιό της γρίπης, και μετά από άδεια της UEFA, είχε το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές. Οι άνθρωποι της Λέφσκι πείστηκαν.

Τα 4.000.000 ευρώ που θα έβαζαν στα ταμεία τους ήταν μεγάλο κίνητρο και μάλιστα έδωσαν και συνέντευξη Τύπου όπου εξήγησαν τους λόγους για την απόφασή τους αυτή, την παραμονή του μεγάλου ντέρμπι με την συμπολίτισσα ΤΣΣΚΑ.

Από την πλευρά τους βέβαια, οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με τους παράγοντες και τον προπονητή της Ρούμπιν Καζάν και πληροφορήθηκαν με έκπληξη ότι δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά τους για άλλους παίκτες -αφενός γιατί είχε λήξει η μεταγραφική περίοδος και αφετέρου γιατί δεν είχαν προσβληθεί από καμία επιδημία γρίπης-, όμως ο πρόεδρος της Λέφσκι, Τόντορ Μπάτκοφ, είχε ήδη πάρει την απόφασή του.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου οι τέσσερις παίκτες έφευγαν για το Καζάν συνοδευόμενοι από τον οικονομικό διευθυντή, Κονσταντίν Μπαζντέκοφ, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως έκαναν στάση στη Μόσχα όπου τους περίμενε ένα άτομο που τους παρουσιάστηκε με το όνομα Μαρκ Μπέργκερ και με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ρούμπιν.

Ο ίδιος άνθρωπος φρόντισε να τους τακτοποιήσει σε ξενοδοχείο εν αναμονή των ιατρικών εξετάσεων, ενώ τους "κέρδισε" με την προσφορά 500.000 ευρώ που έκανε στον κάθε παίκτη για τη σεζόν αυτή στην Καζάν.

Οι αρνητικές όμως εκπλήξεις άρχισαν να "σκάνε" από το πρωί της Κυριακής και μετά την επίσκεψη σε μία κλινική της Μόσχας. Με δεδομένο πως τα απαιτούμενα έγγραφα για την υπογραφή των συμβολαίων των τεσσάρων παικτών δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους, οι διοικούντες τη Λέφσκι προσπαθούσαν μάταια να επικοινωνήσουν με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που τους είχε δοθεί στο φαξ.

Φυσικά δεν πήραν καμία απάντηση ενώ οι "πονοκέφαλοι" άρχισαν να γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι όταν ο υποτιθέμενος Μαρκ Μπέργκερ που τους είχε υποδεχτεί στη ρωσική πρωτεύουσα είχε απλά "εξαφανιστεί" (στην πραγματικότητα υπάρχει επιχειρηματίας με αυτό το όνομα όμως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Καζάν).

Ήδη η υπόθεση είχε αρχίσει να "μυρίζει" επικίνδυνα και ο Μπαζντέκοφ πήρε την απόφαση για την επιστροφή στην πατρίδα, χωρίς όμως να προλαβαίνουν οι παίκτες να φτάσουν εγκαίρως για να τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους για το ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Και ενώ η μισή Βουλγαρία είχε αρχίσει να γελάει με το "πάθημα" της Λέφσκι και η άλλη μισή να κρύβεται από ντροπή, οι τέσσερις προσγειώθηκαν στη Βουλγαρία για να πληροφορηθούν με το που πάτησαν το πόδι τους ότι το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος είχε χαθεί με σκορ 2-0, αποτέλεσμα που έφερνε την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή με 16 βαθμούς και την Λέφσκι 8η με 9 πόντους, θέση που ήταν η χειρότερη στην ιστορία του συλλόγου.
"Μείναμε έκπληκτοι όταν ακούσαμε για την άφιξη αυτών των παικτών από τη στιγμή που το μεταγραφικό παράθυρο στη Ρωσία έχει κλείσει", δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος του ρωσικού συλλόγου Μαξίμ Λοπούκοφ, την ώρα που οι διοικούντες τη Λέφσκι αντιμετώπιζαν την κατακραυγή του Τύπου και των οπαδών.

"Ήταν μία μοναδική ανοησία και η Λέφσκι έγινε ανέκδοτο", ανέφερε χαρακτηριστικά η "Trud", μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες στη Βουλγαρία, με τον υποστηρικτή της Λέφσκι, Βαλεντίν Ντένεφ, να είναι καυστικός με την ομάδα του.
"Δώσαμε τον τίτλο με τον πιο ηλίθιο τρόπο. Μας έκαναν να φαινόμαστε σαν οι ηλίθιοι της Ευρώπης".
Όσο για το ποιος ευθύνεται πίσω από αυτή την σατανική απάτη εις βάρος της Λέφσκι όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπατκόφ εξαπατήθηκε από τη διεθνή στοιχηματική μαφία, που ήθελε να αποδυναμώσει τη Λέφσκι πριν από το ντέρμπι.

Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από το γεγονός ότι αρκετά γραφεία στοιχημάτων ανέφεραν ότι δέχτηκαν μεγάλα πονταρίσματα που προκαλούν υποψίες υπέρ της νίκης της ΤΣΣΚΑ επί της Λέφσκι, ενώ η απόδοση για τη νίκη των γηπεδούχων είχε πέσει δραματικά από το 1.96 στο 1.67 στο μεγαλύτερο ασιατικό στοιχηματικό site "SBObet".

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της Λέφσκι έχει ενημερώσει τις βουλγαρικές αρχές αλλά και την Ιντερπόλ σε μία προσπάθεια να βρεθούν οι ένοχοι, ενώ ο πρόσφατα εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοίνωσε πως θα γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για να ριχτεί άπλετο φως σε αυτή την τρομερή ιστορία...

Της Μαρία Σκόνδρα από την sportnet.gr

ΥΓ.
Φανταστείτε τους οπαδούς αν είχε συμβεί σε κάποια Ελληνική ομάδα, που θα έπρεπε να είχε κρυφτεί η διοίκηση για να γλυτώσει το λιντσάρισμα των οπαδών
Εδώ που τα λέμε θα το άξιζε μετά από τέτοιο κάζο που θα τραβούσαν από τους αντιπάλους τους

Share/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet