Το Facebook θέλει προσοχή

Αναρτήθηκε από SavSidir 13 Οκτ 2009

Το Facebook εξαπλώνεται διαρκώς, όλοι λίγο πολύ μπαίνουμε, αλλά θα πρέπει να είμαστε και λίγο προσεκτικοί γιατί πολλά γίνονται.

Φτιάξτε λίστες φίλων
Μπορεί να σας πάρει λίγο παραπάνω αν έχετε πολλούς φίλους, αλλά σίγουρα είναι χρήσιμο. Μπορείτε να κατηγοριοποιήσετε τα άτομα που έχετε στους "φίλους" σας και να επιλέγετε τι θα μπορεί να δει ο καθένας από το προφίλ σας. Για να το κάνετε πατήστε "Φίλοι", και "Δημιουργία νέας λίστας". Άλλωστε, γιατί να βλέπει κάποιος από τη δουλειά (που δεν μπορείτε να τον αρνηθείτε), ό,τι βλέπει και ο κολλητός σας;


Ρυθμίστε τι να βλέπουν οι άλλοι από το προφίλ σας

Μέσα από τις ρυθμίσεις, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις ασφαλείας και μετά στο προφίλ. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε τι θα βλέπει ο καθένας που σας βρίσκει, φίλος ή άγνωστος. Δε χρειάζεται όσοι δεν είναι φίλοι σας να βλέπουν προσωπικές σας πληροφορίες ή φωτογραφίες σας. Καλύτερα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για να είστε πιο ασφαλείς.

Ρυθμίστε ποιός θα βλέπει το τηλέφωνο και τη διεύθυνσή σας
Αν για κάποιο λόγο θέλετε να προσθέσετε διεύθυνση-τηλέφωνο στο προφίλ σας (εγώ δε θα το έκανα για παράδειγμα), επιλέξετε πάλι από τις ρυθμίσεις ασφαλείας να το βλέπουν μόνο οι φίλοι που θέλετε, και φυσικά όχι οι άγνωστοι. Είναι πολύ προσωπικό για να το μοιραστείτε με εκατομμύρια ανθρώπους.

Επέλεξε ποιός μπορεί να σας βρίσκει με την αναζήτηση
Αν δε θέλετε να βρίσκετε συνέχεια αιτήσεις φιλίας από άτομα που δεν ξέρετε, μπορεί από τις ρυθμίσεις ασφαλείας να επιλέξετε να σας βρίσκουν μόνοι οι φίλοι, ή το δίκτυο των φίλων σας. Έτσι κάποιος που δεν έχει κάποια σχέση με εσάς είναι πιο δύσκολο να σας αναζητήσει.

Μη μοιράζετε πληροφορίες σε εφαρμογές
Όλοι κάνουμε κουίζ ή παίζουμε κάποιο παιχνίδι στο facebook, γεμίζοντας με εφαρμογές. Πρέπει να προσέξουμε γιατί όπως γράφει όταν εγκαθιστάτε μια εφαρμογή, "μπορεί να μοιραστούν τα στοιχεία σας". Ακόμα κι αν δεν γράψατε κάποια πληροφορία για εσάς στην εφαρμογή, μπορούν με το προφίλ σας και τα ενδιαφέροντά σας να σας γεμίσουν διαφημιστικά (το λιγότερο) ή να βλέπουν οι "συμπαίκτες" σας πληροφορίες για εσάς.
Πηγαίνετε λοιπόν πάλι στις ρυθμίσεις, στο Privacy Settings (ιδιωτικές ρυθμίσεις) και επιλέξτε ποιές πληροφορίες θα φαίνονται στις εφαρμογές. Και καλό είναι να μην εγκαθιστάτε όποιες εφαρμογές βλέπετε.

Δε χρειάζετε να εκτίθεστε χωρίς λόγο. Αυτές οι 5 προτάσεις είναι μόνο λίγοι από τους τρόπους που μπορείτε να νιώσετε περισσότερο ασφαλείς στο facebook.

Γιατί, είναι καλό όταν χρησιμοποιείται για να επικοινωνήσουμε με φίλους, αλλά τα πράγματα δεν τα βλέπουν όλοι τόσο αθώα, και θέλει λίγη προσοχή...

Αναδημοσίευση από trelokouneli.blogspot.com

Share/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet