Με αφορμή τα 40 χρόνια από την εμφάνιση του Διαδικτύου, ο μη κερδοσκοπικός φορέας που διαχειρίζεται τις διαδικτυακές διευθύνσεις ενέκρινε την Παρασκευή τη χρήση μη λατινικών χαρακτήρων στα ονόματα χώρου όπως .com και .gr.

H απόφαση της ICANN (Διαδικτυακή Εταιρεία Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης) «είναι ένα μικρό βήμα για την ICANN, αλλά ένα μεγάλο βήμα για τη μισή ανθρωπότητα που χρησιμοποιεί μη λατινικούς χαρακτήρες, όπως στην Κορέα, την Κίνα, τον αραβικό κόσμο και σε όλη την Ασία, την Αφρική και τον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε ο Ροντ Μπέκστρομ, διευθύνων σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής αμερικανικής εταιρείας.


Μη λατινικοί χαρακτήρες χρησιμοποιούνται ήδη στο μεσαίο τμήμα των διαδικτυακών διευθύνσεων (π.χ. www.ελληνικά.gr), μέχρι σήμερα όμως οι εγκεκριμένες καταλήξεις περιορίζονταν στα 26 γράμματα του λατινικού αλφαβήτου, τους αριθμητικούς χαρακτήρες και την παύλα.


Τώρα, οι κυβερνήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα στην ICANN για την έγκριση μη λατινικών ονομάτων χώρου που αντιπροσωπεύουν τη χώρα τους (π.χ .ελ για την Ελλάδα). Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τις 16 Νοεμβρίου, με την προοπτική οι 50 πρώτες νέες καταλήξεις να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται από τα μέσα του 2010.


Μη λατινικές εκδοχές των χώρων .com και .org δεν θα εγκριθούν για αρκετά ακόμα χρόνια, καθώς η ICANN συνεχίζει να εξετάζει σχετικά τεχνικά και πολιτικά θέματα.

Η απόφαση της ICANN ελήφθη με ψηφοφορία των 15 μελών του διοικητικού συμβουλίου, έπειτα από συνομιλίες έξι ημερών στην πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας.

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά τα γενέθλια του Διαδικτύου: στις 29 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την πρώτη μετάδοση δεδομένων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες και το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Στάνφορντ μέσω του δικτύου Arpanet, της πρώτης, στρατιωτικής εκδοχής του Internet.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Αναδημοσίευση από in.gr

Share/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet