Συμβουλές κατά της γρίπης

Αναρτήθηκε από SavSidir 24 Νοε 2009

Το Tamiflu δεν σκοτώνει αλλά εμποδίζει τον H1N1 από περαιτέρω εξάπλωσή του μέχρι να περιοριστεί σε περίπου 1-2 εβδομάδες (ο φυσικός του κύκλος).

Ο H1N1, όπως και άλλοι ιοί της γρίπης Α, μολύνει μόνο τις ανώτερες αναπνευστικές οδούς και πολλαπλασιάζεται (μόνο) εκεί. Οι μόνες πύλες εισόδου είναι τα ρουθούνια και το στόμα / λαιμό.
Σε μια παγκόσμια επιδημία του είδους αυτού, είναι σχεδόν αδύνατο να μην ερχόμαστε σε επαφή με το H1N1 παρ 'όλες τις προφυλάξεις. Η επαφή με τον H1N1 δεν είναι τόσο πρόβλημα, όσο η διάδοσή του.

Αν είστε ακόμη υγιής και δεν παρουσιάζετε συμπτώματα μόλυνσης H1N1, με σκοπό την πρόληψη της διάδοσης, την επιδείνωση των συμπτωμάτων και την ανάπτυξη των δευτερογενών λοιμώξεων, μερικά πολύ απλά βήματα που επισημαίνονται σε πιο επίσημες ανακοινώσεις μπορεί να εφαρμοστούν (αντί να ασχοληθούμε με τα αποθέματα Tamiflu)

Προσοχή! δεν πρόκειται για επίσημες ανακοινώσεις

1. Συχνό πλύσιμο χεριών (επισημαίνεται σε όλες τις επίσημες ανακοινώσεις).

2. "Χέρια-μακρυά-από-πρόσωπο" προσέγγιση. Αντισταθείτε στους πειρασμούς να αγγίξετε κάποιο μέρος του προσώπου (στην περίπτωση που δεν θέλετε να φάτε, να κάνετε μπάνιο ή να χαστούκισετε).

3. Γαργάρα δύο φορές την ημέρα με ζεστό αλμυρό νερό (χρήση Listerine εάν δεν εμπιστεύεστε το αλάτι). Ο H1N1 χρειάζεται 2-3 ημέρες μετά την αρχική λοίμωξη στον λαιμό/ρινική κοιλότητα για να πολλαπλασιαστεί και να δείτε τα χαρακτηριστικά συμπτώματα. Απλή γαργάρα εμποδίζει τη διάδοση. Κατά κάποιον τρόπο, η γαργάρα με αλμυρό νερό έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε ένα υγιές άτομο που έχει το Tamiflu σε ένα μολυσμένο. Να μην υποτιμούμε αυτή την απλή, ανέξοδη και ισχυρή προληπτική μέθοδο.

4. Παρόμοια με την 3, το καθάρισμα των ρουθουνιών σας τουλάχιστον μία φορά κάθε μέρα με ζεστό αλμυρό νερό. Δεν μπορεί να είναι όλοι καλοί στο Jala Neti ή Sutra Neti (πολύ καλές ανάσες Yoga για τον καθαρισμό των ρινικών κοιλοτήτων), αλλά το δυνατό φύσημα της μύτης μια φορά την ημέρα και το σφούγγισμα των δύο ρουθουνιών με μπαλίτσες βαμβακιού βουτηγμένες σε ζεστό θαλασσινό νερό είναι πολύ αποτελεσματικό στην μείωση των ιογενών πληθυσμών.

5. Ενισχύστε τη φυσική σας ασυλία με τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C (Amla και άλλα εσπεριδοειδή). Αν πρέπει να συμπληρώσουμε με δισκία Βιταμίνης C, βεβαιωθείτε ότι έχουν και ψευδάργυρο για να ενισχύσετε την απορρόφηση της βιταμίνης.

6. Πιείτε όσο πιο πολλά ζεστά υγρά μπορείτε. Πίνοντας ζεστά υγρά έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τις γαργάρες, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οι ιοί ξεπλένονται από το λαιμό στο στομάχι όπου δεν μπορούν να επιβιώσουν, να πολλαπλασιαστούν ή να κάνουν οποιαδήποτε βλάβη.

Όλα αυτά είναι απλοί τρόποι για την πρόληψη, μέσα στο πλαίσιο των περισσότερων νοικοκυριών, και σίγουρα πολύ λιγότερο οδυνηροί από το να περιμένετε σε μεγάλες ουρές έξω από τα δημόσια νοσοκομεία.

Καλή αναπνοή!
Από milli
Share/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet