Οικονομία του σήμερα

Αναρτήθηκε από SavSidir 10 Φεβ 2010

Πολλά έρχονται στο μυαλό σήμερα .

Πρώτη σκέψη η Ελλάδα είναι όμηρος στα χέρια κέντρων που δεν έχουν αγάπη για αυτόν τον τόπο . Αλλά ούτε αυτοί που κυβέρνησαν ? με λίγες εξαιρέσεις αγάπησαν αυτό τον τόπο αλλιώς δεν θα ήμασταν εδώ . Μόνο την καρέκλα και την δόξα αγάπησαν.

Δεύτερη σκέψη αυτή είναι μόνο η αρχή το τέλος πιο θα
είναι;..

Ούτε θέλω να το σκεφτώ –οι ερασιτέχνες και οι ανίκανοι δεν θα μπορέσουν να τα βάλουν με τους επαγγελματίες των διεθνών αγορών στον δεύτερο γύρο που θα είναι πιο σκληρός .

Τρίτη σκέψη ? Τι μπορούμε να κάνουμε ; αδιέξοδο.. Το μυαλό δεν μπορεί να καταλάβει το έγκλημα που έγινε, η χώρα είναι πια σε κατοχή και δεν είναι υπερβολή... οι επόμενοι έξι μήνες θα το επαληθεύσουν . Αυτοί που παρέδωσαν την χώρα χωρίς μάχη, μιλούν και από πάνω.

Η αυθάδεια των ενόχων.

Για γέλια και για κλάματα είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας . Οι Γερμανοί έχουν χάσει την μπάλα. Ο στόχος δεν είναι η Ελλάδα αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Αμερικανοί δε θα βουλιάξουν μόνοι τους; Ας ξυπνήσουμε επιτέλους !!! Όσον άφορα τα μέτρα που θα πάρει η Ελλάδα δεν διακρίνω κάτι το οποίο θα αλλάξει την κατάσταση, καθώς μια οικονομική πολιτική που στηρίζεται σε φοροεισπρακτικά μέτρα σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτε, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Το πρόβλημα της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας είναι η πτώση της κατανάλωσης".

Η Ελληνική κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση προσπαθεί μέσα σε ένα καθεστώς πανικού να τονώσει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο, το οποίο δυστυχώς δε θα το γλυτώσουμε.

Πως είναι δυνατόν οι ασυνεπείς πολίτες να συνεχίσουν να δανείζονται για να τονώσουν την πληγωμένη κατανάλωση; Είναι αλήθεια ότι η ανάπτυξη των δυτικών οικονομιών από το 1971 μέχρι και σήμερα βασίστηκε στη διαρκή αύξηση του δημοσίου χρέους σε πρώτη φάση και στην αχαλίνωτη αύξηση του δανεισμού για επιχειρήσεις και καταναλωτές σε δεύτερη φάση.

Ο ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΣ βοήθησε τις επιχειρήσεις στην αύξηση της κερδοφορίας λόγω της υπερκατανάλωσης. Οι τράπεζες που έδιναν τα δάνεια πολλαπλασίασαν επίσης τα κέρδη τους. Οι πολίτες των δυτικών αλλά και των αναπτυσσόμενων αγορών υπερδανείζονταν για να ζήσουν, το "αμερικάνικο όνειρο" πέρα φυσικά από τις πραγματικές του δυνατότητες.

Το παραμύθι ήταν ωραίο και κράτησε αρκετά... Το τέλος όμως έφθασε καθώς ο καπιταλισμός κατέρρευσε... Οποιαδήποτε προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος έχει ως βάση τη δημιουργία νέου χρέους!!!! Το "ελικόπτερο" Μπερνάνκι και Τρισέ κόβει άφθονο κρατικό χρήμα... Οι δανειολήπτες ζητωκραυγάζουν... Όμως τα ψέματα τελείωσαν.... Τα κράτη καταρρέουν... Κανένας σοβαρός πολίτης δε θα δεχθεί να πληρώσει αυτός τα ταξίδια και τα αυτοκίνητα κάποιων "έξυπνων" πολιτών... Η κοινωνική επανάσταση που έρχεται θα είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών και θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή .

Για να μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα κάποιος για βουλευτής, θα έπρεπε ο υποψήφιος να έχει τουλάχιστον 1000 ένσημα σε κάποιο ταμείο και μετά το πέρας της θητείας του, μια υπεύθυνη δήλωση ότι δέχεται να γίνει σχετική έρευνα σε οποιαδήποτε τράπεζα εσωτερικού-εξωτερικού ή άλλο κερδοφόρο οργανισμό, ακίνητα και γενικά πόθεν έσχες.

Εάν υπήρχαν περιουσιακά στοιχεία που προέκυπταν χωρίς να μπορούν να δικαιολογηθούν κατά την διάρκεια της θητείας των, τότε να γινόταν δήμευση των περιουσιών αυτών εκτός των άλλων ποινικών διώξεων.

Ο έλεγχος δε αυτός να γινόταν μέχρι δευτέρου βαθμού συγγενείας. Δεν μπορεί σήμερα ένας βουλευτής να ψηφίζει νόμους για τον λαό χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του. Χωρίς να γνωρίζει πόσο κάνει ένα κιλό ψωμί. Να είστε σίγουροι ότι εάν ρωτήσετε κάποιον το πολύ να σας απαντήσει 0,90 ευρώ, χωρίς να ξέρει ότι αυτό είναι 350 γραμμαρίων. Αλήθεια θυμάστε οι παλιοί την οκά.

Εάν ένα ψωμί δεν ήταν μία οκά κατά το ζύγισμα, τότε το συμπλήρωναν με μία επιπλέον φέτα. Πώς να εκτιμήσεις όμως την αξία των πραγμάτων, εάν δεν κάνεις ψώνια και εάν δεν δουλεύει η μαυρομυτα στο σπίτι? Πηγαίνεις σε μία ταβερνούλα οικογενειακή και όταν πληρώνεις την μπριζόλα 6 ευρώ, πηδάς από την χαρά σου αντί να διερωτάσαι γιατί ένα κιλό μπριζόλες χοιρινές αξίας 7-8 ευρώ το κιλό βγάζει 4-5 μπριζόλες, άρα αξία της κάθε μίας το πολύ 2 ευρώ χρεώνεται στην καλλίτερη περίπτωση 300% πάνω. Η ζωή δεν είναι μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

Καλά όλα αυτά αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν μπορείς να πουλάς ένα κουστούμι και να βγάζεις το βδομαδιάτικο, δεν μπορείς να δουλεύεις 3 μήνες και να βγάζεις τον χρόνο. Δεν μπορείς να πουλάς αέρα και να περνάς πλουσιοπάροχα, να δίνεις υποσχέσεις ή εκδουλεύσεις και να είσαι άρχοντας.

Υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα και εάν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτό που λένε οι Αμερικάνοι money for value ή οι Τούρκοι ο ΄καντάρ παρά, ο καντάρ μπογιά. Δηλαδή ότι δώσεις αυτό θα πάρεις, τότε θα έλθουν οι (φίλοι μας!!!!!!!) να μας κάνουν να το καταλάβουμε για τα καλά.

Γαλουτζής Δημήτρης
Κάτοικος Γιαννακοχωρίου

Share/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet