Μια απλή εξέταση DNA μπορεί ενδεχομένως να προβλέψει αν κάποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να χάσει βάρος με διατροφή χαμηλή σε λιπαρά ή χαμηλή σε υδατάνθρακες, δήλωσαν Αμερικανοί ερευνητές.
Τα αποτελέσματα από τη μικρή προκαταρκτική έρευνα που
πραγματοποιήθηκε σε 101 γυναίκες έδειξαν ότι όσες ακολούθησαν την καλύτερη δίαιτα για τα γονίδιά τους έχασαν δυο έως τρεις φορές περισσότερο βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες.
Τα ευρήματα παρουσιάζονται σε Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας. Ειδικοί δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα συνδέονται με προηγούμενες έρευνες, αλλά χρειάζονται νέες μελέτες.
Είναι γνωστό από καιρό ότι οι άνθρωποι αντιδρούν σε ορισμένες θρεπτικές ουσίες διαφορετικά, σύμφωνα με το γενετικό προφίλ τους.
Η δυσανεξία στη λακτόζη, για παράδειγμα, είναι περισσότερο συχνή σε Ασιάτες και Αφρικανούς σε σχέση με δυτικοευρωπαίους. Η έρευνα εξέτασε πόσο καλά άνθρωποι με διαφορετικά γονίδια ανταποκρίθηκαν σε διαφορετικά διατροφικά σχήματα για απώλεια βάρους.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Stanford, ανέλυσαν στοιχεία 101 γυναικών που έδωσαν δείγμα DNA. Οι γυναίκες ακολουθούσαν διαφορετική διατροφή για ένα χρόνο. Τα διατροφικά σχήματα ήταν πολύ χαμηλών υδατανθράκων, πολύ χαμηλών υδατανθράκων/υψηλής πρωτεΐνης και χαμηλών ή πολύ χαμηλών λιπαρών.
Οι ερευνητές χώρισαν την ομάδα σε 3 γενότυπους, που περιέγραψαν ως ανταποκρινόμενους στη δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, χαμηλών λιπαρών και ισορροπημένης δίαιτας. Ανακάλυψαν ότι όσες γυναίκες ακολουθούσαν δίαιτα που ταίριαζε με το γενότυπό τους έχασαν 2 έως 3 φορές περισσότερο βάρος σε 12 μήνες σε σύγκριση με όσες ακολουθούσαν μια ‘ακατάλληλη’ δίαιτα.
Βρετανοί ερευνητές θεωρούν ότι η έρευνα εξέτασε πολύ μικρό αριθμό ανθρώπων και δεν κατέστησε σαφές ποια γονίδια εμπλέκονται.
iatronet.gr 
Share/Bookmark

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet