Έδινε στοιχεία στις διαφημιστικές

Αναρτήθηκε από SavSidir 24 Μαΐ 2010


Τα προσωπικά δεδομένα κάθε χρήστη του Facebook μεταφέρονταν σε βάσεις δεδομένων διαφημιστικών εταιρειών του διαδικτύου. Για λάθος που διορθώθηκε κάνει λόγο η δημοφιλής ιστοσελίδα

Ένα ακόμα χτύπημα δέχθηκε το Facebook, η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, έστελνε στοιχεία των μελών σε διαφημιστές.

Τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει διαμάχη σχετικά με τις αλλαγές στην ιστοσελίδα, που επιτρέπουν στος χρήστες να μοιράζονται πληροφορίες μέσω του Facebook σε όλο το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο ζήτημα ακούστηκαν την περασμένη χρονιά, από ακαδημαϊκούς της πολυτεχνικής σχολής του Worchester.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το Facebook έδινε στους διαφημιστές τις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες του.

Αυτό συνέβαινε μέσω των διαφημίσεων που έβλεπαν τα μέλη στις σελίδες τους. Κάθε φορά που κάποιος πάταγε ένα διαφημιστικό, αυτόματα τα στοιχεία του και το URL του μεταφέρονταν σε βάσεις δεδομένων μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών του διαδικτύου, όπως η Doubleclick της Google και η Right Media της Yahoo.

Υπεύθυνοι των εταιρειών ρωτήθηκαν, από την "Wall Street Journal", αλλά αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση. Ισχυρίστηκαν ότι αυτό συνέβη εν αγνοία τους και ποτέ δεν χρησιμοποίησαν τα στοιχεία αυτά.

Το Facebook σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επρόκειτο για λάθος, το οποίο διορθώθηκε.

Στοιχεία σε διαφημιστικές δίνουν και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η διαφορά είναι ότι σε αυτές οι χρήστες συνήθως δεν δίνουν τα πραγματικά τους στοιχεία, όπως συνήθως γίνεται στο Facebook.

Το Myspace είπε στην εφημερίδα ότι τα στοιχεία του χρήστη προστατεύονται όταν κάνει κλικ σε κάποιο διαφημιστικό, ενώ παρόμοια τακτική ακολουθεί και το Digg.

news247.gr

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet