Η Ποντιακή Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει την άστοχη ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να θέσει ως θέμα στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ΄ τάξης του Λυκείου στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, απόσπασμα από το κείμενο «Το σπίτι του Κεμάλ» του Γιώργου Ιωάννου.

Την ημέρα που η Ελλάδα τιμά την μνήμη χιλιάδων νεκρών που υπέστησαν το έγκλημα της γενοκτονίας, που δολοφονήθηκαν μόνο και μονό επειδή ήταν διαφορετικοί, την ίδια ημέρα η επίσημη ελληνική πολιτεία προσπαθεί με μια απλουστευτική, εξισωτική λογική να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα.

Το κείμενο καταλήγει «Τέτοιο σπαραγμό δε ματαείδα» εννοώντας το σπαραγμό της μικρής Τουρκάλας που άφηνε το σπίτι της στη Θεσσαλονίκη γεγονός απόλυτα ανθρώπινο και κατανοητό. Η χρονική στιγμή όμως που επιλέχθηκε να προωθηθεί το συγκεκριμένο μήνυμα είναι προκλητική και διεγείρει τα εξαρτημένα αντανακλαστικά του ελληνισμού.

Στην εποχή της ελληνικής Κεμαλολαγνείας οι εμπνευστές του θέματος αγνοούν ότι ο Κεμαλισμός είναι σύμφυτος με τον ολοκληρωτισμό, τον ρατσισμό και την μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού στον 20ο αιώνα. Ο Κεμαλισμός σήμερα είναι υπό διωγμό στην γείτονα χώρα, αλλά βρίσκει θαυμαστές στη δικιά μας.

Οι μνήμες δεν έχουν πεθάνει. Επιζητούν ηθική δικαίωση. Απαιτούν η ελληνική πολιτεία, όπως την δεσμεύει ο νόμος του 1994, να διεθνοποιήσει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων αντί να προβαίνει σε ενέργειες που υποδαυλίζουν το συνεχώς διογκούμενο παγκόσμιο κίνημα πολιτών, που έχει καταφέρει πολλές αναγνωρίσεις της Γενοκτονίας από ξένα κράτη και πολιτείες.

Ο Πρόεδρος: Χ. Κωτίδης                                                     
Ο Γενικός Γραμματέας: Θ. Κωτσίδης

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet