Ένα νανορομπότ μέσα στο αίμα μας!

Αναρτήθηκε από SavSidir 4 Ιουν 2010


Τι εντύπωση θα σας έκανε αν ένα μικροσκοπικό νανορομπότ κυκλοφορούσε ελεύθερα μέσα στο αίμα σας σαν ένα μικρό διαστημικό σκάφος και εξολόθρευε τα άρρωστα κύτταρα, τους όγκους και τους ιούς;

Η επιστήμη για μια ακόμη φορά έκανε το θαύμα της αφού κατάφερε να εισάγει μέσα στα βιολογικά κύτταρα μικροσκοπικά τσιπ σιλικόνης. Τα τσιπ θα αποτελούν τους ενδοκυτταρικούς αισθητήρες οι οποίοι θα μπορούν να ελέγχουν τις μικροσκοπικές δραστηριότητες, να παραδίδουν φαρμακευτικές ουσίες απευθείας στο σημείο της βλάβης ή και να επισκευάζουν την δομή των κυττάρων.

Πειραματικές έρευνες έδειξαν πως τα ανθρώπινα κύτταρα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς καμία παρενέργεια παρά το γεγονός ότι περιέχουν μικροτσίπ σιλικόνης. Το εντυπωσιακό γεγονός είναι πως τα τσιπάκια και επιτρέπουν την προσάρτηση ηλεκτρονικών και μηχανικών τμημάτων, όπως δηλώνουν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής της Μπαρτσελόνα, στην Ισπανία.

Ανοίγει το δρόμο σε νέες ανακαλύψεις

Η μελέτη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την πιθανή χρήση μικροεπεξεργαστών καθώς και άλλων σιλικονούχων συσκευών μέσα στα ανθ??ώπινα κύτταρα. Αποτέλεσμα της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας μπορεί να είναι η ανάπτυξη της μικροϊατρικής, ωστόσο υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά της επιστήμης, όπου το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα για την δημιουργία ελεγχόμενων συνθετικών όντων με γενετικούς δολοφονικούς «διακόπτες».

Το "χάραγμα του αντίχριστου", επιστρέφει;

Το ζήτημα αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση στους θρησκευτικούς κύκλους αφού η κατασκευή του μικροτσίπ RFID για την ιατρική παρακολούθηση ασθενών με μακροχρόνιες ασθένειες στο παρελθόν χαρακτηρίστηκε ως «το χάραγμα του αντιχρίστου», που σκοπό έχει τον «απόλυτο έλεγχο της προσωπικότητας του ατόμου».

pyles.gr

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet