Το σοκολατούχο γάλα χωρίς λιπαρά ξεπέρασε τα αθλητικά ποτά με υδατάνθρακες όσον αφορά τη βοήθεια στην ανασύσταση και ανεφοδιασμό μυών μετά την άσκηση, ανέφεραν ερευνητές.

Ο συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεΐνης σε σοκολατούχο γάλα χωρίς λιπαρά φαίνεται να είναι σωστός για τον ανεφοδιασμό των μυών, δήλωσε ο William Lunn, PhD, του Πανεπιστημίου του Connecticut.

Η έρευνα περιέλαβε 8 άντρες που έτρεχαν και βρίσκονταν σε καλή σωματική κατάσταση και ακολουθούσαν ισορροπημένη διατροφή, για δυο εβδομάδες. Στο τέλος κάθε εβδομάδας έτρεχαν γρήγορα για 45 λεπτά. Μετά από κάθε γύρο, οι άντρες κατανάλωναν 0,4 λίτρα είτε σοκολατούχου γάλατος χωρίς λιπαρά είτε αθλητικού ποτό με υδατάνθρακες με τον ίδιο αριθμό θερμίδων.

Βιοψίες μυών μετά την άσκηση έδειξαν αυξημένη σύνθεση πρωτεϊνών μυών μετά την κατανάλωση γάλατος σε σχέση με το αθλητικό ποτό που περιείχε μόνο υδατάνθρακες. Επιπλέον, η κατανάλωση σοκολατούχου γάλατος χωρίς λιπαρά οδήγησε σε υψηλότερη συγκέντρωση γλυκογόνου στους μυς, 30 και 60 λεπτά μετά την άσκηση, σε σύγκριση με τα αθλητικά ποτά. Η αναπλήρωση γλυκογόνου μετά την άσκηση βοηθά τη μελλοντική απόδοση, δήλωσε η Lunn.

Ενώ εξετάστηκαν μόνο άντρες, μπορούμε να περιμένουμε ότι και οι γυναίκες θα αποκομίζουν τα ίδια οφέλη μετά την άσκηση, από το σοκολατούχο γάλα, δήλωσε ο ερευνητής.

Ενώ οι έρευνες ήταν μικρές δεν υπάρχει λόγος να μην καταφύγει ο αθλούμενος σε σοκολατούχο γάλα χωρίς λιπαρά μετά την άσκηση, δήλωσε η διατροφολόγος Nancy Clark. Οι αθλητές μπορούν να το εκλάβουν ως φτηνή εναλλακτική διατροφική επιλογή για βοήθεια όσον αφορά την ανάκαμψη μετά την άσκηση.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του American College of Sports Medicine στη Βαλτιμόρη.

iatronet

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet