Εταιρείες ασφάλειας υπολογιστών προειδοποιούν για έναν ιό που μολύνει κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Google Android και κλέβει τους χρήστες στέλνοντας γραπτά μηνύματα σε αριθμούς υψηλής χρέωσης.

Μέχρι στιγμής ο «δούρειος ίππος» που στέλνει αυτόματα γραπτά μηνύματα έχει εντοπιστεί μόνο στη Ρωσία, αναφέρει την Τετάρτη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το κακόβουλο πρόγραμμα εισχωρεί σε smartphone που τρέχουν Android μεταμφιεσμένο σε εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων» ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Kaspersky Lab.

Ο δούρειος ίππος, με την ονομασία Media Player, «χρησιμοποιεί το σύστημα για να αρχίσει να στέλνει SMS σε αριθμούς υψηλής χρέωσης χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του χρήση, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται χρήματα από το λογαριασμό του χρήστη στο λογαριασμό κυβερνοεγκληματιών» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ανάλογη προειδοποίηση εξέδωσε η Lookout, εταιρεία που ειδικεύεται στην προστασία φορητών συσκευών: «Με την ανακάλυψη αυτού του νέου δούρειου ίππου για Android, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να προσέχει κανείς τι κατεβάζει» από το Διαδίκτυο.

Γεγονός πάντως είναι ότι πριν από την εγκατάστασή του το Media Player ζητά από τους χρήστες τη συγκατάθεσή του για την ενεργοποίηση «υπηρεσιών που κοστίζουν χρήματα».

Οι δύο εταιρείες συνιστούν στους χρήστες Android να αρνηθούν την εγκατάσταση αν δουν τέτοιο μήνυμα.
in.gr

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet