Αντιμέτωπες με την ανομβρία που κρατάει χρόνια, οι Αρχές του Πεκίνου θα λιώνουν χιόνι το φετινό χειμώνα για να καλύψουν τις ανάγκες σε ύδρευση.

Γύρω από την πλατεία Τιενανμέν, δύο οχήματα με θερμαντικά στοιχεία υψηλής ισχύος θα λιώνουν 300 κυβικά μέτρα πάγου την ώρα, γράφει η εφημερίδα Global Times.

Ακόμα, αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεγάλες ποσότητες καθαρού χιονιού θα ριχτούν στα τρία ποτάμια που διατρέχουν το Πεκίνο, προκειμένου να ανέβει η στάθμη των νερών και να καλυφθούν οι ανάγκες για πότισμα και καθαρισμό των δρόμων.

Αν και η κλιματική αλλαγή ενοχοποιείται για τη λειψυδρία των τελευταίων ετών στη βόρεια Κίνα, η αύξηση της ζήτησης από τα 20 εκατομμύρια κάτοικους της πρωτεύουσας έχει επιδεινώσει την κατάσταση.

Η κατανάλωση έφτασε πέρυσι τα 3,55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ενώ τα αποθέματα νερού περιορίζονται στα 2,18 δισ. κυβικά.

Το χιόνι, αντίθετα, δεν σπανίζει. Τον Ιανουάριο του 2009, το Πεκίνο επλήγη από τη χειρότερη χιονοθύελλα που έχει καταγραφεί από το 1951.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet