Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε επιχειρήσεις και φορείς που χρησιμοποιούν ψηφιακά τηλεφωνικά κέντρα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Πρόσφατα εντοπίστηκαν περιπτώσεις όπου hacker παραβίασαν τέτοια κέντρα πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις ιδιαίτερα υψηλών χρεώσεων επιβαρύνοντας δραματικά τους λογαριασμούς τηλεφωνίας των ιδιοκτητών, που καλούνται να τους αποπληρώσουν στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Ετσι η ΕΕΤΤ υπενθυμίζει στις επιχειρήσεις που διαθέτουν τέτοια ψηφιακά:

1. Να ελέγξουν σε συνεργασία με τον προμηθευτή ότι το ψηφιακό κέντρο που διαθέτουν έχει ενημερωθεί με τις τελευταίες αναβαθμίσεις.

2. Αν παρατηρήσουν ασυνήθιστη αύξηση στις χρεώσεις του λογαριασμού τους να επικοινωνήσουν άμεσα με τον πάροχο τηλεφωνίας και να ζητήσουν φραγή της εξερχόμενης κίνησης προς τους επίμαχους προορισμούς ή να έρθουν σε επαφή με το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet