Εφαρμόζεται ξανά το επίδομα ενοικίου

Αναρτήθηκε από SavSidir 28 Φεβ 2011

Μετά από έξι περίπου μήνες διακοπής, λόγω οικονομικού αδιεξόδου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, οι επιδοτήσεις ενοικίου ξεπαγώνουν για τους δικαιούχους του προγράμματος
Η επιδότηση, ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ, έχει έτος αναφοράς το 2009 και το διάστημα υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί από την 28η Μαρτίου μέχρι την 1η Ιουλίου του 2011.

Κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα

Για να λάβει κάποιος το επίδομα ενοικίου θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ, ενώ εισοδήματα έως 6.000 ευρώ και έως 9.000 ευρώ θα έχουν αυξημένα ποσοστά επιδότησης.

Για παράδειγμα, ενοικιαστής χωρίς παιδιά θα πάρει 125 ευρώ το μήνα για εισόδημα έως 6.000 ευρώ, 105 ευρώ το μήνα για εισόδημα έως 9.000 ευρώ και 85 ευρώ το μήνα για εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

Για κάθε παιδί το ποσό της επιδότησης αυξάνεται κατά 25 ευρώ.

Προτεραιότητα στο επίδομα θα έχουν οι συνταξιούχοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, τα νέα ζευγάρια, οι ευπαθείς ομάδες εργαζομένων και οι εργαζόμενοι με προστατευόμενα μέλη.

Τα δικαιολογητικά

Προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο των προηγούμενων ετών, όπου έπαιρναν το επίδομα και μη δικαιούχοι, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας θα ζητά θεωρημένο από τη ΔΟΥ ενοικιαστήριο, πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη και του ενοικιαστή , αλλά και για την ίδια την κατοικία, όπως πχ, ο αριθμός λογαριασμού της ΔΕΗ, ο όροφος κ.ά.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet