Δεν κλείνουν τα σχολεία τόσο εύκολα

Αναρτήθηκε από SavSidir 3 Μαρ 2011

Είναι επίκαιρο θα παραμείνει απ' ότι πιστεύω για πολύ καιρό  στην επικαιρότητα, το θέμα του δημοτικού σχολείου  Γιαννακοχωρίου  Νάουσας, καθώς επίσης των περισσότερων σχολείων πανελλαδικά .

Οι πολιτικοί μας που ενδιαφέρονται για μας  χωρίς εμάς, αυτοί οι παντογνώστες που πασχίζουν για το καλό μας και φυσικά για το συμφέρον της πατρίδας.

Λες και είναι οι μοναδικοί, προασπιστές του δημοσίου συμφέροντος, μόνον αυτοί και κανείς άλλος. Βέβαια έκαναν ότι μπορούσαν για να αναστατώσουν την μικρή κοινωνία μας έτσι απλά για το καλό μας.

Το ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν  όλοι να μην θέλουν με χιλιάδες αιτιάσεις και μόνο το υπουργείο  να επιμένει;

Μπορούν να μας δείξουν μια αίτηση γονέα, η φορέα  που επιθυμεί την συνένωση των σχολείων για τους λόγους που προβάλει το υπουργείο;

Αν βρεθεί έστω μια αίτηση τότε μπορούμε να το συζητήσουμε.

Το συμφέρον των μαθητών  ενδιαφέρει τους γονείς κατά κύριο λόγο.

Κα Υπουργέ, το ξέρω καλά διότι πρώτη εσύ στέλνεις τα παιδία σου σε κολέγια και άλλα πρότυπα ιδρύματα.

Δεν πρόκειται να ησυχάσω και φυσικά δεν θα  ησυχάσουν οι γονείς και οι περισσότεροι κάτοικοι  του μικρού χωριού.

Οι φωνές μας έχουν ταυτιστεί με τις φωνές διαμαρτυρίας όλων γενικώς των παραμεθόριων  περιοχών σε όλη την επικράτεια  που έχουν το υπαρκτό πρόβλημα της μεταφοράς ,συνένωσης, η κλεισίματος των σχολείων.

Τα παιδιά συνήθως τα μικρά, υποφέρουν από τις βιαιοπραγίες των μεγαλύτερων μέσα στο λεωφορείο  τι μπορεί να κάνει ένας οδηγός, άρα θα χρειαστεί συνοδός , μόνο με αυτό το δεδομένο είστε εκτός. Διότι  δεν  πληρώνεται τα λεωφορεία με τους οδηγούς  θα πληρώνεται και τους συνοδούς ;

Εδώ δεν πληρώνετε τα καύσιμα για την θέρμανση των σχολείων  να μην συνεχίσω  για το αφερέγγυο κράτος σε αυτή την οικονομική συγκυρία. Δεν έχει νόημα και δεν μας πείθετε ότι αυτό που κάνετε είναι για την αναβάθμιση της παιδείας.

Ενεργείτε με τις εντολές της ΤΡΟΙΚΑΣ.

Είναι λυπηρό τα διογκωμένα χρέη των μεγάλων πρέπει να πληρώσουν τα παιδάκια.

Γίνονται προσπάθειες να διασπάσουν την συμπαγή και σθεναρή αντίσταση των γονέων με διάφορους παράγοντες, κοινωνικούς, πολιτικούς, πολιτειακούς.

Τις πεπαλαιωμένες συνταγές να τις αφήσετε καταμέρος.

Κα Υπουργέ, Δεν απαντήσατε στην δημοσιευμένη  επιστολή που έστειλα σε σας, άλλα και στον Πρωθυπουργό, τον Περιφερειάρχη, Αντιπερειφεριάρχη, όλους τους Βουλευτές του Νομού τον Δήμαρχο κ.α στα e-mail σας.

Θεωρείτε  δημοκρατικά ότι η πλειοψηφία έχει τον λόγο;

Ναι άλλα όχι η εκλογική πλειοψηφία (διότι δεν έχει αναφερθεί στο προεκλογικό σας πρόγραμμα;) η πλειοψηφία είναι των πολιτών που αντιστέκονται στα αντιλαϊκά μέτρα και τον εσκεμμένο αποπροσανατολισμό  των πολιτών με τέτοιου είδους αποφάσεις.

Οι προσκλήσεις, ο διάλογος, και τα άλλα τεχνάσματα της υποτυπώδους δημοκρατίας δεν είναι ωφέλημα όταν το αντικείμενο είναι η Παιδεία και μάλιστα η διάσπαση της  κοινωνικής συνοχής και της εμπορευματοποίησης του σχολείου, βάζοντας στόχο το οικονομικό όφελος στο κλείσιμο του δημοτικού σχολείου.

Είναι ντροπή και αίσχος η πρόφαση για πιο σύγχρονη και μοντέρνα μάθηση διότι δεν έχει ισχύ, λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Δεν νομίζω να είναι δημοκρατική η μετάθεση των δασκάλων, με το έτσι αποφασίζουμε, διότι μας παραπέμπετε σε άλλους καιρούς.

Όσοι ήταν στα εξατάξια Σχολειά δεν έγιναν περισσότερο η  λιγότερο επιστήμονες, από τα διθέσια Σχολειά.

Ο Ελληνικός λαός σας ψήφησε να του λύσετε προβλήματα, άλλα εσείς τους δημιουργείτε διαρκώς περισσότερα από το πουθενά.

Δεν πρόκειται να μεταφερθεί  κανένα  παιδί με το έτσι θέλω σε άλλο σχολείο.

Δεν πρόκειται να  κλείσει το σχολείο του Γιαννακοχωρίου.

Θέλουμε να αυξήσετε τις αίθουσες του υφιστάμενου σχολείου.

Να φέρεται όλοι εσείς τα παιδιά σας από τα πρότυπα κολέγια και τα ιδιωτικά σχολεία, στα χωριά να μάθουν επιτέλους να ζουν (Ανθρώπινα). Έτσι όταν μεγαλώσουν και γίνουν υπουργοί, να καταλαβαίνουν τον λαό.

Ένα από τα πολλαπλά δικαιολογημένα παραδείγματα της άρνησης μας είναι:

Τι κάνει το κράτος με τις οφειλές  στα τουριστικά γραφεία που είναι βουλιαγμένα  και αρνούνται την μεταφορά μαθητών;

Σήμερα όλοι αυτοί απεργούν, τα παιδιά διανύουν χιλιόμετρα μέχρι τα συνενωμένα σχολεία τους. Γράψε εποχή 1850 – 1980.

Τι να συγκρατήσει ένα παιδάκι από το  σχολείο όταν είναι ολοήμερο και έχει απ¨ το πρωί 07:00 έως 17:00 στους δρόμους (δεν είστε σοβαροί)

Ούτε  οι πιο σκληρά εργαζόμενοι δεν δουλεύουν 10-12 ώρες την ημέρα.

Ούτε συζήτηση δεν χρειάζεται, μην τολμήσετε κάτι ανάλογο με το αποφασίζουμε και διατάζουμε όπως συνήθως εκτελείτε τις προθέσεις σας τώρα τελευταία.

Θα εκτεθείτε στα μάτια του λαού άλλα και διεθνώς όταν οι κάτοικοι προβούν σε τακτικές μάθησης του 1821. Υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι να κάνουν το κρυφό σχολειό να ζωντανέψει και ας μην είναι καλόγεροι.

Κλικ εδώ για να δείτε την προηγούμενη επιστολή μου

Γαλουτζής Δημήτρης
Κάτοικος Γιαννακοχωρίου

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet