Μία σειρά από μέτρα για την προστασία των ζώων που περιέχει νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και αναρτήθηκε για διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου 2011.

Όπως ανακοινώθηκε, επέρχονται 18 νέες ρυθμίσεις στην ισχύουσα νομοθεσία, οι κυριότερες των οποίων είναι:
  • Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο δημόσιο θέαμα και η οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό.
  • Δημιουργείται διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση στο ΥΠΑΑΤ στην οποία θα καταγράφονται όλα τα ζώα συντροφιάς (γάτες, σκύλοι κλπ) και οι ιδιοκτήτες τους ενώ θα σημαίνονται όλα τα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα. 
  • Δεν θα χορηγείται άδεια κυνηγίου σε όσους κυνηγούς δεν έχουν σημάνει το σκύλο τους.Δημιουργείται οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε κάθε δήμο.
  • Η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης η οποία δεν εξαγοράζεται και με χρηματική ποινή ως 30.000 ευρώ.


Η υφυπουργός κ. Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας και η αρτιότερη προστασία των ζώων.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet