Μεγάλης κλίμακας επίθεση από χάκερ δέχτηκαν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Εξωτερικής Δράσης,δύο εικοσιτετράωρα πριν από την σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με το δικτυακό τόπο euobserver.

Όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες αξιολόγησαν τον κίνδυνο ενημέρωσαν τους εργαζόμενους με ένα e-mail και για να εμποδίσουν την πρόσβαση των χάκερ σε διαβαθμισμένες πληροφορίες ,έκλεισαν τη ροή εισόδου των e-mail, την εσωτερική διαδικτυακή λειτουργία και ζήτησαν από το προσωπικό να αλλάξει τους κωδικούς εισόδου του.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, η Κομισιόν δεν θέλησε να σχολιάσει τις υποψίες της για τη «φύση της επίθεσης» παραπέμποντας σε λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, θύμισε ανάλογη επίθεση που είχε δεχτεί το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών πέρσι, λίγο πριν από τη σύνοδο του G20.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρατήρησαν πως «συχνά» οι υπηρεσίες της ΕΕ δέχονται επιθέσεις στον κυβερνοχώρο τους, χαρακτήρισαν ωστόσο τη συγκεκριμένη επίθεση «μεγάλης κλίμακας».

Σημειώνεται ότι ήδη από πέρυσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει οργανώσει άσκηση προσομοίωσης για υποθετική επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet