Ο… πειρατής ήταν Ιρανός!

Αναρτήθηκε από SavSidir 1 Απρ 2011

Ένας 21χρονος από το Ιράν φαίνεται πως είναι ο υπεύθυνος για την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών από εταιρία ασφαλείας και την επίθεση σε μεγάλα sites.

Πριν από λίγες ημέρες, έγιναν επιθέσεις σε μεγάλους διαδικτυακούς ιστότοπους όπως είναι οι Google, Microsoft, Yahoo, Mozilla και Skype κλέβοντας δεδομένα από την εταιρία ασφαλείας Comodo και όλοι υποστήριζαν πως ευθύνονταν οι κρατικές υπηρεσίες του Ιράν.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιες αρχές της Τεχεράνης δεν τοποθετήθηκαν για το θέμα αυτό.

Όμως ένας 21χρονος Ιρανός ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις κι έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το περιστατικό καθώς και το username και το password από το email account του CEO της Comodo, θέλοντας έτσι να αποδείξει ότι αυτός βρίσκεται πίσω από την κλοπή.

Ο 21χρονος έκανε δήλωσε με περηφάνια οτι δεν ανήκει σε καμία ομάδα από hackers, αλλά είναι ένας και μοναδικός hacker με την εμπειρία χιλίων και ότι έκλεψε τα πιστοποιητικά της Comodo ως αντίποινα στο Stuxnet worm, το οποίο χτύπησε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Πάντως παρά την παραδοχή της επίθεσης του νεαρού κανείς δεν μπορεί να πει στα σίγουρα ότι η κυβέρνηση του Ιράν δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Πηγή

Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Επιστρέψτε στην Αρχική σελίδα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτώνται μετά από λίγη ώρα και αφού εξεταστούν από τους διαχειριστές.
Σχόλια με Διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα απορρίπτονται αμέσως.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε όλες της καινούριες αναρτήσεις μας στο Email σας. Μετά ανοίξτε το Email σας και κάντε κλικ στο Link από το μήνυμα επιβεβαίωσης που θα λάβετε για να ενεργοποιηθεί η εγγραφή σας
Επικοινωνήστε με το savsidir στο:
Image Hosted by ImageShack.us

My Banner

savsidir

Εσωτερικά Link

Twitter Savsidir

Αναγνώστες

Αναζήτηση εργασίας

Εργασία από την Careerjet